ideall.ro

Elevii care au susținut, luni, simularea la Evaluarea Naţională au fost îndemnați să dea foaia de examen goală, într-un protest inițiat de Consiliul Național al Elevilor (CNE).

În ceea ce privește situația de la Iași, elevii nu au răspuns la acest îndemn de la CNE, ba chiar opusul. Numărul elevilor prezenți a crescut față de sesiunea anterioară.

„A fost înregistrată o prezență foarte bună în județul Iași la simularea examenului de Evaluare Națională: 95,99% la clasa a VII-a și 96,22% la clasa a VIII-a. Niciun elev nu a fost eliminat din examen. Cât despre situația legată de aceste așa-zise proteste, la Iași nu s-au înregistrat niciun fel de probleme. Elevii s-au prezentat la evaluare în mod corespunzător. Nu am avut parte de niciun inconvenient pe parcursul evaluării” a explicat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Școlar Județean Iași.

Simularea s-a derulat în 180 de unități de învățământ, în intervalul 9.00-11.00, iar subiectele au ajuns la elevi fără întârzieri. Evaluarea tezelor are loc la nivelul fiecărei unități școlare, iar primele rezultate vor fi afișate în ziua de 22 martie 2019. 

sensodays.ro

La clasa a opta, în județul Iași, pentru perioada 2018-2019 au fost prezenți la examen 7.768 de elevi, comparativ cu sesiunea anterioară unde s-au înregistrat 7.608. Anul acesta, în rândul elevilor de clasa a șaptea, au fost prezenți 7.465.

 

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ