Prima mărturie în scandalul falsului medic de la Spitalul Judeţean Ilfov. Şefa secţiei de Ginecologie a rupt tăcerea

Avem prima mărturie-cheie în scandalul falsului medic de la Spitalul Judeţean Ilfov. Şefa secţiei de Ginecologie, despre care pacienţii spun că ar fi protejat-o pe Raluca Bîrsan ani în şir, rupe tăcerea. Roxana Dragu susţine că a avut încredere în sistem şi în conducerea spitalului. Între timp, curg valuri de acuzaţii din partea mamelor. Două dintre ele au depus astăzi plângeri penale. Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

Raluca Bîrsan era cunoscută drept mâna dreaptă a Roxanei Dragu, fosta şefă a secţiei de Ginecologie de la Spitalul Judeţean Ilfov. Ani la rând, cele două ar fi lucrat împreună, susţin pacientele. Acum, Dragu spune că a fost naivă pentru că s-a lăsat păcălită de tânăra care şi-a falsificat documentele, iar asta i-ar fi distrus întreaga carieră.

Citeste si   Noi REGLEMENTĂRI! Cum se va face accesul IEȘENILOR la medicul de familie: "Între PROGRAMĂRI avem pauză de 15 minute pentru IGIENIZARE"

“Niciodată nu mi-am pus problema modului în care a ajuns să lucreze cu mine sau în subordinea mea, deoarece am avut deplină încredere în sistem şi în conducerea spitalului. În calitate de şef de secţie, în atribuţiile mele nu intră verificarea valabilităţii actelor personalului care activa în cadrul secţiei. Raluca Bârsan a prestat strict activităţi menţionate în fişa postului. Nu a efectuat activitate medicală” – Roxana Dragu

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

Şi totuşi, mărturiile pacientelor o contrazic. Femeile care au născut la spitalul de stat spun că Bîrsan asista la operaţii şi chiar elibera reţete cu parafa şefei de secţie.

Acuzaţii fără precedent

Ea a venit la mine şi m-a consultat cu şorţul plin de sânge, cu saboţii plini de sânge, aşa umbla prin spital. Nu avea nicio treabă“, mărturisește o victimă.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

Cu doar opt clase, Raluca Bîrsan a reuşit să păcălească medici, pacienţi şi autorităţi, la fel ca în cazul italianului Matteo Politi. Diploma de absolvire a Facultăţii de Medicină a falsificat-o după cea a unui fost student la Jurnalism din Sibiu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ