Share

Întâlnirea Tinerilor ORTODOCȘI din Moldova va reuni la Iași, săptămâna viitoare aproximativ 1600 de tineri și va fi organizată cu ajutorul a 250 de voluntari

În perioada 24-26 august 2018 Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, și Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Iași, vor organiza prima ediție a „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova” (ITOM).

Biserica își propune să fie mai aproape de tineri, să îi asculte, să le răspundă la întrebări

Timp de trei zile, participanții vor beneficia de un program complex cu manifestări culturale (vizitarea orașului, Traseul Iașul în primul război mondial), artistice (concert public de muzică folk și de muzică populară), educative (conferința susținută de Dan Puric, ateliere de lucru în liceele partenere).

Întregul eveniment va avea tema „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”.

Deschiderea oficială ITOM 2018 va avea loc vineri, 24 august 2018, de la ora 18.00, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Vor participa toate delegațiile din zona Moldovei prezente la Iași, care vor defila în fața publicului într-o paradă a steagurilor, dar sunt așteptați și 400 de tineri din Basarabia și Bucovina de Nord.

Celelalte evenimente importante vor fi

Conferința susținută de Dan Puric, sâmbătă, 25 august 2018, de la ora 18.00, în Grădina Palas; intrarea liberă;

Festivalul Bucuriei, în Grădina Palas:

Târgul Meșterilor Populari, sâmbătă-duminică, 25-26 august 2018, în intervalul orar 12.00-21.00; va cuprinde și ateliere demonstrative ale meșterilor populari din zona Moldovei;

 

Concertul Unirii, duminică, 26 august 2018, de la ora 14.00; invitați speciali: Ansamblul Folcloric Ștefan Vodă din Republica Moldova condus de Maestrul Tudor Ungureanu, alături de Fetele din Botoșani, Dumitrița Șinița și Emanuel Băiceanu;

Sfânta Liturghie, duminică, 26 august 2018, ora 09.00, la Catedrala Mitropolitană;

Închiderea evenimentului, duminică, 26 august 2018, ora 15.30, Grădina Palas.

ITO Iași 2017 a creat în rândul tinerilor o stare de emulație, de încredere, de curaj, dar și de așteptare. Își doresc să trăiască din nou ceea ce au trăit la Iași anul trecut, de aici a venit și ideea organizării „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova”.

Această întâlnire este un prilej pentru a propune, sugera opțiuni de viață care să dea tinerilor un sens, este un prilej pentru a oferi răspunsuri la întrebările fundamentale ale vieții.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ