„Am văzut declarația președintelui, dar nu am văzut nicio vorbă despre cele trei zile când românii  nu vor mai avea practic nicio reglementare. 

Parlamentul a fost responsabil, a votat, se va mobiliza și Camera Deputaților maine in procedura de urgenta. Dar cu toate eforturile parlamentarilor, raman trei zile fara masuri. (…)

Le-am transmis să vină cu un proiect în ultimele trei săptămâni. Nu au făcut acest lucru. Și-au creat singuri un interval de trei zile .

Citeste si   DOCUMENT Toate restricțiile care vor fi ridicate de Guvern de la 1 iunie

Nu putem să nu ne intrebam ce se va intampla în cele trei zile când practic se poate întâmpla orice, din cauza iresponsabilității  guvernului liberal. (…)

Singurul lucru de care s-a preocupat Guvernul este de a-și continua ce faceau în starea de urgență: achizitiile publice, numirile oamenilor de partid fara concurs. (…)

Nici astăzi, reprezentantii Guvernului nu sunt in stare sa furnizeze date certe pe baza carora au facut aceste  masuri.

Citeste si   Marcel Vela: Ștrandurile și piscinele NU vor fi deschise de la 1 iunie. Cine va putea merge la bazin

Nu pot răspunde la două întrebări: Căte teste au fost făcute și câți au fost testați. Nimeni nu poate sti azi daca situatia este grava si măsurile de izolare ar trebui să continue, sau nu este grava, deci  masurile nu mai au rost”, a spus Robert Cazanciuc, marți, la Parlament, la scurt timp după declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis.

Șeful statului a solicitat Parlamentului să rezolve , de urgență, legislația pentru ca trecerea de la starea de urgență la starea de alertă să decurgă fără nicio sincopă. 

Citeste si   100% TU DECIZI! Ion Lungu, de 16 ani Vodă în cetatea Sucevei. O familie conectată la banul public

„Mă adresez parlamentarilor, Parlamentului, care are în lucru o lege care reglementează activitățile, restricțiile și felul în care se gestionează această stare de alertă. Este nevoie urgentă de această lege și solicit Parlamentului, parlamentarilor, să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a spus președintele, marți, când a prezentat principalele măsuri ce se vor aplica din 15 mai, după ridicarea stării de urgență.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ