Share

Bucurie pentru elevii din scoala generala si liceu: NU vor mai primi teme in vacanta.

Ordinul Ministrului Educatiei din decembrie anul trecut stabileste in mod expres faptul ca temele de la scoala trebuie sa fie cat mai putine, ba chiar deloc. Astfel, la clasa pregatitoare “nu se vor da teme pentru acasa”, la invatamantul primar temele zilnice vor reprezenta “maximum 1 ora”, iar la celelalte niveluri de invatamant “maximum 2 ore”.

“In perioada vacantei, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial”, spune Ordinul 5893.

La finalul anului 2016 a aparut Ordinul ministrului Educatiei nr 5893 privind temele pentru acasa in invatamantul preuniversitar.
Ce spune acest Ordin? Pe scurt, stabileste faptul ca temele pe care le vor primi elevii trebuie sa fie cat mai putine, in unele cazuri deloc (cum este situatia claselor pregatitoare).
La clasele primare, temele trebuie sa reprezinte maximum 1 ora pe zi, in timp ce la celelalte clase acestea trebuie sa reprezinte maximum 2 ore. 
In perioadele de evaluare se recomanda ca temele sa se transforme in aplicatii si activitati in clasa.
Cea mai importanta prevedere pentru copii, mai ales ca din 3 februarie incepe vacanta intersemestriala, este articolul 5, care stabileste in mod explicit faptul ca “in perioada vacantei, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial”, scrie portalinvatamant.ro

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ