Share

Comuna suceveană BERCHIȘEȘTI pune foarte mult accentul pe tânăra generație și investește în educație. Doar în mandatul 2016-2020 au fost finalizate 5 proiecte ce au vizat construirea de noi unități de învățământ sau modernizarea și reabilitarea școlilor deja existente.

Învățământul din comuna Berchișești are viitor!

Primarul comunei BERCHIȘEȘTI, Zenovia Violeta ȚĂRAN, ne vorbește despre cele mai importante proiecte finalizate în ultimii ani în învățământul din comună.

„În ceea ce privește respectul şi viziunea noastră referitoare la viitorul tinerei generaţii, vreau să amintesc o serie de evenimente remarcabile care au marcat în ultimii ani învățământul din comuna Berchișești”, declară primarul comunei Berchișești, Zenovia Violeta ȚĂRAN.

Investițiile în învățământ în perioada 2016-2020

  1. Modernizarea Școlii nr. 2 Berchișești

Anul trecut a fost inaugurată Școala nr. 2 Berchișești. Unitatea de învățământ este un alt obiectiv investițional cu care comuna Berchișești se mândrește.

Proiectul a fost finanțat prin PNDL, având o valoare de peste 1.000.00 de lei. Proiectul a presupus modernizarea și dotarea cu mobilier, aparatură și calculatoare pentru micii școlari și preșcolari. Acum este o unitate de învățământ modernă, la standardele europene.

  1. Construirea unei grădinițe noi în comuna Berchişeşti

Proiectul intitulat „Grădiniță nouă cu patru săli de clasă” în comun Berchișești este finanțat tot prin PNDL și se află în derulare. Potrivit contractului, noua grădiniță din comuna Berchişeşti are ca termen de recepţie a lucrărilor anul viitor, după ce Primăria a pus la dispoziţie suprafaţa de teren necesară acestei realizări.

Noua clădire are patru săli pentru grupele de copii, spațiu multifuncțional, cabinet medical, cancelarie, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice și spații de depozitare. De asemenea, este prevăzut și un spațiu de joacă, în curtea interioară a clădirii – groapă cu nisip, tobogane, leagăne, sistem de joacă din lemn.

  1. Construirea unei școli noi în comuna Berchişeşti

Construcţia unei noi clădiri a Şcolii generale cu clasele I-VIII era un moment aşteptat de mulţi ani de către locuitorii comunei. Primăria comunei Berchişeşti a cumpărat terenul pe care a fost construită şcoala nouă, investiţie finanţată în prima etapă din fonduri proprii, ulterior fiind preluată prin protocol de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Școala are 12 săli de clasă, patru laboratoare, bibliotecă şi alte spaţii necesare desfăşurării în condiţii optime a cursurilor.

La finalizarea lucrărilor, sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou, modern, iar prin Programul „Economia Bazată pe Cunoaştere”, finanţat de Ministerul Comunicaţiilor Informaţionale, în parteneriat cu Primăria comunei Berchişeşti, şcoala beneficiază de aparatură tehnologică modernă.

  1. Construirea unei săli de sport noi

Construirea unei săli de sport în comuna Berchișești era un moment mult așteptat de locuitorii comunei. Inaugurarea şi sfinţirea noii săli de sport a Școlii Generale din comuna Berchişeşti, precum şi festivităţile aferente acestui eveniment, au constituit un real succes.

„Pentru această reuşită trebuie să mulţumesc tuturor oamenilor, instituţiilor statului şi societăţilor care au contribuit la realizarea acestei superbe săli de sport: Compania Naţională de Investiţii, proiectantul S.C. Nord Proiect constructorul SC Victor Construct consilierilor locali şi angajaţilor Primăriei Berchişeşti, parlamentarilor suceveni şi tuturor entităţilor care au avizat favorabil investiţia noastră!”, declară primarul comunei Berchişeşti, Zenovia Violeta ȚĂRAN.

  1. „Unire prin educație

La invitația domnului primar al localității înfrățite Bardar, Raionul Ialoveni, Republica Moldova, o delegație de 12 elevi ai Școlii Gimnaziale Berchișești a realizat un proiect educațional comun. Astfel, copiii școlii Berchișești, împreună cu cei din comuna Blejoi, județul Prahova, au fost partenerii elevilor Liceului Teoretic „Aurel David” din Bardar, în evenimentul intitulat „Unire prin educație”.

În cadrul acestei acțiuni, elevii au participat la activități care le-au pus în valoare abilitățile și cunoștințele, le-au valorizat tradițiile și obiceiurile comune, și le-au reîmprospătat memoria cu aspecte relevante ale trecutului comun al istoriei noastre românești.

Copiii din Berchișești au vizitat, în cadrul proiectului, mai multe obiective ale zonei și ale Republicii Moldova, printre care grădinițe, grădina zoologică, precum și numeroase puncte turistice din capitala Chișinău.


Share
Citeste si   Situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul județului SUCEAVA! 5244 de PERSOANE declarate VINDECATE de COVID -19
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ