Share

Primăria a achiziționat 20 de tablete necesare elevilor din anii terminali din Ceplenița 

Primăria comunei Ceplenița vine în sprijinul elevilor claselor din anii terminali din localitate și a demarat toate formalitățile necesare asigurării unor dispozitive digitale, care să le permită elevilor de la clasa a VIII-a și a XII-a să poată lua parte la lecțiile de pregătire online pentru examenele de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat.

Astfel, primăria a organizat o licitație, care a însumat un total de 10082.4 RON, bani care au permis autorităților administrație publice locale achiziționarea a 20 de tablete de ultimă generație.

Noi am făcut o estimare și am ajuns la concluzia că urgența o reprezenta elevii claselor terminale, care au nevoie să fie în permanentă legătură cu cadrele didactice în această perioadă.

Am purtat câteva discuții cu profesorii de la școala din localitate și ne-am gândit că, atunci când situația o va permite, să chemăm elevii la școală, pentru ca procestul didactic de anul viitor să nu fie unul aglomerat, iar elevii și profesorii să fie puși sub presiunea timpului în vederea parcurgerii materiei anului în curs, cât și a celei din anul anterior.

Desigur, luăm în considerare această inițiativă acolo unde materiile sunt mai dificile: română, matematică, pentru că la celelalte discipline, copiii pot fi autodidacți”, a declarat primarul comunei Ceplenița, Dumitru LAIU.

De asemenea, edilul a precizat că această inițiativă este una opțională pentru elevi, dar speră ca părinții să îi trimită pe copii la școală, chiar și pentru două ore, dat fiind  faptul că urmează vacanța de vară.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Firma care a câștigat această licitație este ALTEX ROMANIA, cu sediul în București, care are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al articolelor și aparatelor electrocasnice, în magazine specializate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ