Share

La data de 24 martie a fost începută o amplă mișcare socială, prin care au fost monitorizate atent atât persoanele vulnerabile în fața Covid-19, cât și familiile care nu se mai puteau susține financiar.

“Am găsit sponsori care au venit cu alimente, bani și alte produse, și le-am distribuit acolo unde a fost nevoie.

Centrele au monitorizat familiile vulnerabile și au păstrat legătura telefonică cu acestea”, a declarat primarul comunei Ciurea, Cătălin Lupu.

În acest sens, din cauza suspendării cursurilor, cei 100 de copiii au plecat din cele 4 centre de zi de pe teritoriul comunei, astfel, s-a decis redistribuirea stocului de alimente rămase de pe urma închiderii lor, pentru a putea fi hrănite cât mai multe persoane.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În momentul intrării în starea de urgență, unii oameni au intrat în șomaj tehnic sau chiar au fost dați afară de la locurile de muncă și s-au trezit în imposibilitatea de a-și mai putea întreține familiile. Din fericire, a fost găsit un restaurant din orașul Iași, cu sistem de catering, care a făcut donații lunare în valoare 150 de lei.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

De asemenea, si ZenSlimFood a donat faina grâu, conserve.

“La început am întocmit un chestionar, care le era adresat familiilor pe care noi le aveam în grijă. Asta înseamnă efectiv că i-am întrebat dacă au intrat în contact cu persoane recent întoarse din zone de risc, dacă au dezinfectanți, dacă știu să folosească măsurile de protecție, dacă au ieșit din casă, dacă au ce mânca.

I-am instruit astfel încât, dacă prezintă simptome de Covid-19 să nu sune imediat la salvare, ci la medicul de familie”, a declarat Coordonatorul Centrului de Zi pentru Copii “Sf. Stelian”, Gabriela Dorohoi.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ