Share

Una dintre problemele cu care se confruntă locuitorii comunei Ciurea este traficul supraaglomerat înspre și dinspre Iași. Deoarece drumul județean 248 care leagă Ciurea de Iași are doar o bandă pe fiecare sens, în orele de vârf se circulă foarte greu.

Administrația publică locală a căutat permanent soluții pentru descongestionarea traficului rutier. O variantă identificată de autorități este strada Olarilor, drum paralel cu linia ferată, situat între Fabrica de cărămidă și Hlincea. În prezent, această stradă este doar pietruită. Anumite porțiuni aparțin căilor ferate române, fapt care împiedică asfaltarea acesteia.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

La data de 28 mai, o comisie desemnată de CNCFR a venit la fața locului pentru a stabili suprafața de teren pe care Primăria Ciurea trebuie să o închirieze pentru realizarea investiției propuse, respectiv asfaltarea străzii Olarilor.

“Continuăm demesurile pentru asfaltare. Am avut o întâlnire oficială cu comisia de la CNCFR la fața locului. Drumul pe care dorim să îl asfaltăm este cuprins, pe anumite porțiuni, într-o carte funciară aparținând CFR-ului.

Formula pe care ei au înaintat-o ar fi ca noi să închiriem acea porțiune de drum pe care ne suprapunem cu cartea lor funciară, pentru a demara lucrările. Sperăm ca anul acesta să realizăm și acest proiect”,  a declarat primaul comunei Ciurea, Cătălin Lupu.

Asfaltarea străzii Olarilor are un rol major în decongestionarea traficului rutier, pe drumul județean 248, pe ruta Ciurea-Iași. Finanțarea investiției se va face integral din bugetul local și implică asfaltarea unei porțiuni de drum de 2 km.

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ