Share

Primăria Comunei Miroslava și Consiliul Raional Călărași, prin intermediul proiectului transfrontalier “Îmbunătățirea atractivității turistice prin conservarea patrimoniului cultural și istoric” lansează Concursul de creație proprie – Universul cuvintelor și sunetelor.

Scopul Concursului: promovarea tinerelor talente pentru îmbunătăţirea activităţii culturale şi conservarea patrimoniului cultural naţional. Concursul este dedicat participanţilor debutanţi.

Tema concursului:

Tema lucrărilor de creaţie este cultură şi istorie. Fiecare concurent va trimite minim o poezie/ un cîntec . Acestea trebuie să nu fie mai scurte de 5 versuri, dar nici mai lungi de 8 strofe.

Reguli generale:

Articolul 1

Condiții de participare

 • La acest concurs pot participa persoanele fizice cu viza de reședință/domiciliu în localitățile din cadrul raionului Călărași, Republica Moldova sau a comunei Miroslava, România, indiferent de naționalitate, rasă, sex sau religie și care îndeplinesc toate condițiile prevăzute de prezentul Regulament de organizare și desfășurare a concursului;
 • Este interzisă trimiterea de către participanții la concurs a unor creații literare pentru care nu dețin drepturi de
 • Organizatorul nu va lua în considerare lucrările care încalcă, în vreun fel, Legea drepturilor de
 • Textele creațiilor literare și muzicale vor fi redactate în WORD (format .doc sau .docx). Fontul folosit va fi Times New Roman de mărimea 12, iar spațiul între rânduri va fi de 1,5.
 • Creațiile muzicale și literare urmează a fi înregistrate video și trimise în condițiile prezentului Regulament de organizare și desfășurare a Concursului de creație proprie, acestea fiind însoțite, în mod obligatoriu de:
 1. Date personale – Anexa 1 – formularul de înscriere;
 2. Acordul publicării – Anexa 2 – acordul dreptului de publicare;
 3. Buletinul de identitate cu indicarea adresei de domiciliu (pentru cetăţenii comunei Miroslava).
Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

Anexele 1 și 2 se vor transmite în același fișier cu textul literar. În cazul în care participantul nu a împlinit încă vârsta de 18 ani, reprezentantul legal al acestuia va trebui să completeze Anexa 3, pe care să o atașeze în fisierul cu textul literar, prin care își va exprima acordul ca minorul pe care îl reprezintă să participe la concurs. Neîndeplinirea acestei cerințe obligatorii, precum și unele omisiuni din formulare vor duce la descalificarea automată.

 • Lucrările proprii împreună cu anexele, vor fi trimise în format electronic prin intermediul adresei de email: concursdecreatieproprie@gmail.com într-un mesaj care să aibă ca subiect: Concursul de creație proprie, numele, prenumele (exemplu: Concursul de creație muzicală și literară proprie, Popescu Ecaterina), până la data de 11.01.2021. Pentru mai multe detalii, sunaţi la 0746/106834 – persoana de contact Diana Lupu, Consilier proiecte europene.
Citeste si   Încă 1.770 de DOZE se distribuie către 10 centre de VACCINARE din IAȘI

Articolul 2

In cadrul Concursului de creație proprie, se vor acorda: Premiul I – cadouri în valoare de 75 euro, Premiul II- cadouri în valoare de 50 euro, Premiul III- cadouri în valoare de 25 euro. Toți participanții la concurs vor primi diplome de participare.

Articolul 3

 • Autenticitate şi originalitatea creaţiei, gradul de complexitate artistică.
 • Impactul mesajului
 • Respectarea normelor ortografice şi
 • Creativitatea, originalitatea temei şi conţinutul
 • Elemente de tehnică muzicală.
 • Claritatea şi corectitudinea interpretării
Citeste si   INVESTIȚIILE în comuna UNGHENI vor continua și în anul 2021! Primarul Iulian MARCU: „Continuăm DEZVOLTAREA comunei Ungheni”

Articolul 4

Premierea participanților la Concursul de creație proprie, va avea loc în format online la data de 15.01.2021, iar link-ul de conectare va fi trimis suplimentar tuturor participanților.

Ridicarea premiilor se va efectua individual cu întelegerea în prealabil cu organizatorii.

Anexele se atașează

 1. Date personale – Anexa 1 – formularul de înscriere;
 2. Acordul publicării – Anexa 2 – acordul dreptului de publicare;
 3. Buletinul de identitate ( în cazul minorilor, trebuie transmis certificatul de naştere a acestuia, buletinul părintelui tutore, împreună cu acordul – anexa 2 semnata de către părinte);
 4. Acordul – Anexa 2 – pentru participanții care nu au implinit vârsta de 18 ani.

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ