Share

Drumuri noi pentru eficientizarea activității în comună

Comuna Costuleni va modeniza două sectoare din drumurile comunale DC54 și DC 55.

Urgența modernizării acestor sectoare de drum este maximă, fiindcă, în cazul intemperiilor, aceste drumuri  ar putea deveni mai greu accesibile.

Primarul Mirică Dodan: ”De patru ani, muncim pentru dezvoltarea Comunei Costuleni”

În ultimii patru ani, comuna Costuleni este într-un amplu proces de dezvoltare. Un nou santier s-a deschis în comună în data de 22 aprilie 2020, este vorba despre drumul DC 54 și DC 55, mai exact drumul care leagă satul Costuleni de satul Covasna și satul Costuleni de satul Hilița.

Este o lucrare de întreținere și reparație a drumului, în valoare de 1.362.438 lei fără TVA, bani din bugetul local. Se lucrează intens, lucrările fiind demarate în data de 22 aprilie 2020”,  a declarat Primarul Comunei Costuleni, Mirică Dodan.

Ce prevede proiectul de modernizare a drumurilor 

Analizând starea drumurilor aflate în administrarea și proprietatea Comunei Costuleni, s-a constatat faptul că o parte din drumurile comunale din satele Costuleni, Hilița și Covasna, necesită lucrări de întreținere și consolidare.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Traseul pentru care s-a optat în vederea reparațiilor are lungimea totală de 7.300 m din care DC54 are o lungime de 2.000 m iar DC55 are o lungime de 5.300 m. În total, vor fi modernizați 12km și 600 de metri de drumuri comunale.

Lucrările de întreținere a îmbrăcăminților asfaltice prin plombări se vor realiza cu mixtură de tip BAPC16 pentru drumurile comunale DC54 și DC55

Refacerea suprafeței existente a drumurilor comunale implică următoarele operații: lucrări de curățire mecanică și îndepărtarea pământului depus pe acostamente (tăierea cavalierilor) cu autogrederul; lucrări de înlăturarea manuală, în afara zonei drumului, a noroiului prin strângerea în grămezi, transport direct și aplanarea lui sau încărcarea într-un mijloc de transport auto; marcarea suprafețelor cu creta a conturului care trebuie pregătit, în patrulatere rentangulare cu laturile paralele și respectiv perpendiculare pe axa drumului comunal; decaparea și pregătirea suprafețelor: decapări manuale, decapări mecanice, curățirea suprafețelor, îndepărtarea materialului rezultat din decapări, amorsarea suprafețelor cu bitumuri tăiate în cantitate de 0,4 kg/mp sau cu emulsie cationică cu rupere rapidă diluată cu apă curată nealcalină în proporție de 1:1 în cantitate de 0,8-1,0 kg/m2, plombarea și compactarea gropilor cu mixtură BAPC16.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Lucrările au o valoare de 1362438.01 RON (fără TVA)  și vor fi executate de SC VAM SOFI TRANS SRL din Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ