Share

Un punct de interes major pentru primăria Deleni îl reprezintă modernizarea infrastructurii educaționale și se urmărește îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării școlii pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde înalte şi a creşterii partcipării populaţiei şcolare la procesul educaţional.

Aceste măsuri vin în condițiile în care aproximativ 12% dintre școlile din România au cel puțin o sală de clasă dotată cu mobilier în stare precară.

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală a fost proiectul „Desființarea construcției existentă, construirea și dotarea clădirii grădiniței în sat Feredeni, Comuna Deleni, Județul Iași”, în valoare de 216.403 euro, din care 160.321 euro finanțare nerambursabilă. S-a încheiat contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în momentul actual este în derulare.

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că data limită de depunere a CERERILOR în cadrul Măsurii 21

Proiectul a constat efectiv în demolarea clădirii existente care era construită din chirpici și prezenta un pericol pentru copiii de la grădiniță. Acum se construiește o clădire nouă, modernă cu dotările aferente, unde vor activa în jur de 40 copii. Această investiție are scopul de a îmbunătăți accesul la educație a copiilor din mediul rural și de a descuraja abandonul școlar.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

Al doilea proiect de interes pentru cetățenii comunei este cel legat de „Construirea și dotarea unui After-School în comuna Deleni, Județul Iași”, în valoare de 334.076 euro, din care 231.618 euro finanțare nerambursabilă. S-a încheiat contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale iar proiectul se află în acest moment în derulare, primarul dorindu-și ca în cel mai scurt timp clădirea să fie dată în folosință.

Investiția survine din nevoia de a dezvolta infrastructura educațională din comuna Deleni, de creșterea atractivității zonei rurale, îmbunătățirea condițiilor de viață și stoparea migrației populației din mediul rural către mediul urban.

Vor beneficia de acest proiect educațional în jur de 45 copii ai școlilor din Comuna Deleni proveniți din familii defavorizate“ , a declarat primarul Comunei Deleni, Dumitru Progoreanu.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ