Share

Scopul general al investițiilor în infrastructura agricolă este îmbunătățirea performanței economice a tuturor fermelor de pe raza comunei și facilitarea modernizării acestora.

Astfel se dorește deviererea traficului de pe DN 28B a utilajelor agricole în zona terenurilor agricole de pe raza comunei Deleni.

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală a fost depus proiectul „Modernizarea drumuri de exploatare agricolă în Comuna Deleni, Județul Iași”, în valoare de 1.188.010 euro, din care 994.580 euro finanțare nerambursabilă. În momentul actual proiectul nu este finanțat.

„Agricultura este principala sursă de venit pentru cetățenii comunei Deleni, și o preocupare constantă a administrației privind susținerea acestei activități.

Terenurile agricole de pe raza comunei noastre sunt lucrate de un număr de 11 asociații agricole și societăți comerciale în baza contractelor de arendă înregistrate la primăria Deleni.

La nivelul localității noastre avem societăți și persoane care lucrează terenuri în legumicultură și pomicultură.” Primarul Comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu.

De asemenea, primarul dorește ca prin acest proiect să se aibă în vedere creșterea competitivității sectorului agricol prin îmbunătățirea accesibilității exploatațiilor agricole, modernizarea și adaptarea căilor de acces, asigurarea unei bune aprovizionări și un acces mai facil către consumatori și piețele de desfacere (în special reprezentate de orașul Iași).

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ