Share

Bugetele altor municipii, precum Cluj-Napoca sau Timișoara, sunt mai mari ca urmare a faptului că organigramele municipalităților respective includ și instituții și structuri (spitale, regii de termoficare etc.) care în cazul Iașului sunt externalizate.

Conducerea Primăria Municipiului Iași a analizat afirmațiile neîntemeiate făcute de către deputatul PNL Marius Bodea într-un comunicat de presă și dorește să aducă o serie de precizări pentru corecta informare a opiniei publice.

Mai întâi, dacă s-ar fi documentat în prealabil, domnul Marius Bodea ar fi aflat că proiectul bugetului general al municipiului Iași pe acest an prevede o sumă totală de 1,063 miliarde lei.

Bugetul local de 761,5 milioane lei este cel aflat la dispoziția executivului Primăriei Municipiului Iași, după aprobarea lui de Consiliul Local, și nu include bugetele proprii ale instituțiilor publice finanțate integral / parțial din fonduri proprii.


CITEȘTE ȘI …

Gura păcătosului adevărul grăiește. Mihai CHIRICA: “Eu nu-mi las copiii să bea de la chiuvetă, pentru că eu ştiu ce-i pe conducte”


Bugetele altor municipii, precum Cluj-Napoca sau Timișoara, sunt mai mari ca urmare a faptului că organigramele municipalităților respective includ și instituții și structuri (spitale, regii de termoficare etc.) care în cazul Iașului sunt externalizate.

În privința așa-zisei lipse a „proiectelor majore care să fie multiplicatoare în economie” despre care vorbește domnul deputat, conducerea Primăriei Municipiului Iași consideră că investițiile majore în infrastructura orașului, incluse în proiectul bugetului pe acest an, sunt nu doar cerute și necesare pentru comunitate, ci sunt și generatoare de creștere economică.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Domnul deputat poate afla mai multe despre aceste proiecte de pe site-ul și pagina de Facebook ale Primăriei și din majoritatea instituțiilor media locale.

Cu privire la fondurile europene, conducerea Primăriei Municipiului Iași consideră că ar fi fost un act de ipocrizie ca proiectele cu finanțare europeană, deja depuse sau finalizate la nivel de documentație, să fie incuse în proiectul bugetului local.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Când liniile de finanțare vor fi deschise, iar fondurile absorbite efectiv, bugetul local va fi rectificat corespunzător.

Conducerea Primăriei Municipiului Iași atrage atenția asupra faptului că întârzierea deschiderii acestor programe de finanțare este o „reușită” a Guvernului Cioloș – PNL, despre care este ciudat că domnul deputat a uitat atât de repede.

„Am fost siderat de materialul trimis presei de către domnul Bodea! Sigur, desenele sunt frumoase, dar văd că nici după atât timp petrecut în mediul politico-administrativ, dumnealui nu a reușit să înțeleagă lucruri elementare despre constituirea și structura bugetului local. În ceea ce privește «propunerile punctuale» ale domnului deputat PNL-ist, nu am cum să nu observ că acestea sunt, pur și simplu, copiate, unele cuvânt cu cuvânt, din lista de proiecte majore pe care le-am prezentat în nenumărate ocazii în ultimul an și jumătate și pe care le-am inclus și în oferta mea electorală! Singurul proiect care nu ține de Primărie, dar care pe care am declarat public că îl susțin privește noul drum către Aeroport, care, fiind vorba despre un drum județean, este în competența Consiliului Județean.

În rest, despre o sală polivalentă de nivel european am vorbit în oferta mea electorală la pagina 13, iar despre proiectul unui parc industrial pe platforma Fortus SA și despre cel al unui centru de cercetare în colaborare cu sectorul IT și cu universitățile – la pagina 31.

Dacă dorește, domnul Bodea poate afla și alte proiecte interesante în acel material public, pe care îl poate citi pe site-ul www.mihaichirica.ro și de unde se poate inspira atunci când vrea să impresioneze opinia publică. Înțeleg că domnul deputat PNL-ist este în campanie electorală internă, dar mi-e temă că a confundat materialele de campanie și îi amintesc că pe cea pentru funcția de primar al municipiului Iași a pierdut-o, pe merit, pe 5 iunie 2016”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ