Share

Un punct de interes major pentru primăria comunei Ciocănești îl reprezintă modernizarea infrastructurii educaționale și se urmărește îmbunătăţirea resurselor școlare pentru asigurarea unui proces de învățământ la standarde înalte și a creșterii participării populației la procesul educațional.

Pe lângă mobilierul școlar și echipamentele IT, primarul comunei Ciocănești, Radu Ciocan a declarat pentru Ziarul Bună Dimineața că în cadrul proiectului se înființează și un laborator de informatică cu toate dotările necesare.

”Suntem spre finalul proiectului, mai trebuie să finalizăm câte ceva la dotări, curtea dar în mare parte din lucrări sunt deja executate și ne apropiem de final.

Proiectul este făcut prin POR pe măsura 10.1- Reabilitarea școlii.

Dacă vremea va ține cu noi ne dorim să finalizăm cu asfaltul și de montat centrala termică.

În mod normal termenul de finalizare a proiectului este luna Mai anul viitor, dar noi sperăm să îl terminăm acum.

În cadrul proiectului se înființează și un laborator de informatică cu toate dotările necesare. Mai avem table interactive în fiecare clasă, videoproiectoare și mobilier.

În paralel cu proiectul noi am făcut și lucrări pentru a fi internet în fiecare sală de clasă” , a declarat primarul comunei Ciocănești Radu Ciocan pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava

Valoare proiectului este de aproximativ 700.000 euro.

„Suntem în desfășurare și cu proiectele de reabilitare a Casei de Cultură”

 

De asemenea, un alt proiect care este în derulare acum la nivelul comunei, și este foarte important pentru locuitorii din Ciocănești, constă în reabilitarea Casei de Cultură.

 

”În derulare mai avem un proiect de reabilitare a unei  clădiri administrative prin GAL, iar în perioada următoare se va termina proiectarea și vom face achiziția pentru execuția efectivă a lucrărilor, avem deja avansul intrat de la AFIR.

În urmă cu aproximativ o lună de zile am încheiat un proiect pe fonduri europene tot prin GAL pentru dotare cu IT atât a primăriei cât și a muzeului”, a mai declarat primarul comunei Ciocănești Radu Ciocan pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ