Share

Comuna Dumești, în calitate de autoritate contractantă dorește să achiziționeze servicii de topografie-”servicii întocmire plan de situații și intabulare a drumurilor sătești din Comuna Dumești, Judetul Iași”.

Vor fi elaborate documentațiile cadastrale pentru înscrierea în Cartea Funciară a drumurilor comunale

Practic, fără intabularea drumurilor comunale, fără înregistrarea în Cartea Funciară, nu se poate face atribuirea numerelor imobilelor –nomenclatorul stradal, nu se pot elibera certificatele, autorizațiile de construcție, actele de identitate ale locuitorilor.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Legea obligă comunele să efectueze cadastrul intravilanului și să îl actualizeze de fiecare dată când este necesar. Drumurile sunt considerate ca limite de demarcație, elemente de identificare în certificatele cadastrale, în proiectele care însoțesc autorizațiile de construcție, inclusiv proiectele majore de infrastructrură.

Primarul: ”Vom introduce gaze naturale, locuitorii fiind de acord în procent de 90% cu implementarea acestui proiect”

Va trebui să facem intabularea drumurilor din comună,  fiindcă ne-am angajat la un proiect privind introducerea rețelei de gaze naturale. Am realizat deja studiul de fezabilitate și, în prezent, pentru acest proiect avem nevoie de intabularea drumurilor sătești. Proiectul este de anvergură, în acest proiect intrând  mai multe comune din județ. Am intrat în seria procedurilor necesare obținerii aprobării pentru proiectul de introducere a gazelor naturale, în prezent, așteptând un răspuns de la București.

Cetățenii noștri și-au exprimat disponibilitatea, în proporție de 90 %, după ce am realizat un sondaj de opinie (numai bătrânii sunt puțini mai reticenți, dar numărul este mic) pentru a beneficia de gaze naturale, fiindcă încălzirea cu lemn este costisitoare și procurarea materialului lemnos a altor combustibili fosili a devenit tot mai dificilă”, a declarat Primarul Comunei Dumești, Mihai Cocoveică.

Câștigătoarea achiziției în valoare de 50 000 RON este PFA (Persoană Fizică Autorizată) Suciu Gheorghe din Iași.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ