Primăria Fălticeni a achiziţionat 125 tablete destinate în principal elevilor din localitate care vor susţine evaluarea națională și examenul de Bacalaureat

Municipalitatea fălticeneană a achiziţionat şi distribuit tablete pentru elevii şcolilor şi liceelor din oraş care susţin examenul de Bacalaureat şi evaluarea naţională. 

”Tabletele vor rămâne în proprietatea unităţilor de învăţământ, conducerea fiecărei şcoli urmând să stabilească modul în care va face repartiţia către elevi”

În continuare şcolile rămân închise, iar profesorii predau în sistem teleşcoală folosind diverse aplicaţii care facilitează transmisiile în direct pe telefoane mobile, laptopuri şi tablete. S-a optat pentru tablete mari, de 10 inch, cu viteză mare de procesare a datelor şi viteză mare la Internet.

Tabletele vor rămâne în proprietatea unităţilor de învăţământ, conducerea fiecărei şcoli urmând să stabilească modul în care va face repartiţia către elevi. După desfăşurarea examenelor aceste dispozitive vor putea fi folosite de şcoli în alte activităţi didactice.

Scopul principal al achiziţiei tabletelor este de a-i ajuta pe şcolarii şi liceenii din anii terminali, mai ales că unele familii nu îşi permit achiziţia unui astfel de dispozitiv, iar pregătirea elevilor este foarte importantă în această perioadă, în care învăţământul se face la distanţă”, a declarat primarul municipiului Fălticeni Cătălin COMAN.

7 unităţi de învăţământ din FĂLTICENI au primit 9 termometre non-contact

Totodată, primarul a declarat că toate cele şapte unităţi de învăţământ din localitatea au primit, 9 termometre non-contact, achiziţionate tot din bugetul local, iar în perioada imediat următoare vor fi montate la aceste unităţi de învăţământ cele 10 tunelurile de dezinfectare prin care vor trece persoanele care vor intra în şcoală, aceste măsuri fiind esențiale în lupta cu noul coronavirus.

Citeste si   SANCȚIUNI ale POLIȚIEI județului SUCEAVA! Au fost întocmite DOSARE penale în regim RUTIER

”Ca primar vreau cele mai sigure condiţii pentru copii şi profesori în perioada de pregătire şi pe durata derulării examenelor. Fiecare punct de acces din fiecare unitate de învăţământ va fi dotat cu cel puţin un termometru digital non-contact, termometru cu care ar trebui să fie controlată fiecare persoană care intră în şcoală de către un asistent medical, din cadrul fiecărei instituții de învățământ„, a mai declarat primarul municipiului Fălticeni Cătălin COMAN.

Citeste si   EVOLUȚIA COVID -19 în județul SUCEAVA! Au fost efectuate 18.764 de TESTE , iar 2.240 persoane s-au VINDECAT
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ