Share

Activitățile sportive sunt activități de fortificare și întreținere personală. Sporturile se pot practica fie în mod profesionist, individual, în echipe, fie de către amatori, atât în echipe, cât și individual.

De la dragostea de sport a unui amator, se poate ajunge la performanță.

Multe stele ale sportului românesc au fost descoperite în copilărie de către antrenori de geniu, evoluând în condiții improvizate, iar după antrenament de specialitate au ajuns medaliați la nivel național olimpic, european, mondial. Chiar și în perioada pandemiei, sportul individual în afara locuinței, a fost permis cu condiția păstrării protecției și distanțării sociale.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Tocmai aceste considerente au stat la baza deciziei luate de Primăria Golăiești de a construi un teren de sport în comună, pentru a oferi condiții moderne amatorilor de sport de toate vârstele.

În prezent, în Comuna Golăiești, se lucrează intens, în diverse stadii la construcții ”de la 0”, repsectiv la reabilitări-modernizări ale unor clădiri de școli și grădinițe din comună.

Primarul Mihai Bâzdâgă:  ”A investi în sport, înseamnă a investi în sănătate, dar și în performanță”

Am decis să construim acest teren, pentru că am avut disponibilă o finanțare prin AFIR. Infrastructura sportivă va fi un complex multifuncțional dotat cu vestiare, va exista acces la apă rece și apă caldă, amplasat la intrare în sat. Complexul are prevăzute condiții pentru practicarea fotbalului și handbalului. Suntem în faza de licitații pentru execuția lucrărilor. În trei săptămâni, vom începe lucrările, acestea durând aproximativ 4 luni.

Noi a trebuit să obținem avize, să adoptăm un PUZ (Plan Urbanistic Zonal n.a.). A trebuit, la recomandarea IJSU (Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență n.a.) să construim și un drum de acces. Avem, în comună, circa 600 de copii care pot face sport aici. Avem o echipă care a avut trei ani performanțe, ocupând locul I la nivel județean. A investi în sport, înseamnă a investi în sănătate, dar și în performanță. În plus, am continuat să investim în educație.

Am început să ridicăm un corp de școală nouă în Satul Golăiești, un sediu pentru o grădiniță nouă tot în Golăiești. Apoi, vom începe lucrările în curând la o școală nouă în Satul Grădinari. Clădirea școlii din centrul Comunei va fi reabilitată și modernizată complet, în prezent, noi desfășurând procedura de licitație”, a declarat primarul comunei Golăiești, Mihai Bîzdîgă.

 

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ