Share

A fost emis ordin de încetare a mandatului de primar al comunei Golăieşti / Iaşi

Marian Grigoraș, prefect al județului Iași, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului lui Mihai Bîzdîgă, primar al comunei Golăiești, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, mai exact începând cu data de 26 iunie 2020.

Citeste si   75 de milioane de EURO pentru noul STADION de la IAȘI! Ciprian PARASCHIV: ”Când vom avea un STADION nou, veți auzi de un IAȘI mult mai PUTERNIC”

Ordinul prefectului a fost emis ca urmare a întrunirii celor două condiții stipulate de Codul Administrativ în astfel de situații:

  • Sentinţa penală nr. 33 din 10 august 2019 a Curţii de Apel Iaşi a rămas definitivă prin Decizia 169/A din 26 iunie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală;
  • Secretarul general al comunei Golăiești a întocmit referatul privind încetarea de drept a mandatului de primar Mihai Bîzdîgă înainte de expirarea durate normale a acestuia, iar acest referat a fost înaintat către Instituția Prefectului – Județul Iași.
Citeste si   Cum se joacă PNL de-a schimbarea la IAȘI: Lucian Petrică RUSU ”specialist” în tăiat hârtii a prins loc ELIGIBIL pe lista de la Camera DEPUTAȚILOR

Suplimentar față de cele două condiții legale specificate și îndeplinite, Mihai Bîzdîgă a transmis prefectului județului Iași o scrisoare prin care își arată acordul cu referatul secretarului general al comunei Golăiești.

Conform Codului Administrativ (art. 163), în această situație atribuțiile funcției de primar revin de drept viceprimarului.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ