Share

Redăm în continuare comunicatul de presă al PNL Iași pe tema gradului de realizare a investiţiilor la nivelul municipiului Iași  

7% grad de realizare a investiţiilor la jumătatea anului

“Proiectul aprobării execuţiei bugetului după primul semestru trădeaza neputinţa administraţiei Chirica de a realiza investiţii serioase pentru Iasi. La secţiunea dezvoltare, gradul de realizare a investiţiilor este de 7.7%, deşi suntem la jumătatea anului. Anul trecut, gradul de realizare a investiţiilor la finalul anului a fost de 30%.

Întregul său aparat de propaganda personală, plătit cu mulţi bani publici, nu îl mai poate ajuta acum sa coafeze o realitate dureroasă: acest procent infim de realizare a investiţiilor. Ori, până şi elevii din ciclul primar ştiu astăzi că investiţiile în economie sunt cele ce asigură dezvoltare economică şi socială.

Citeste si   Mihai CHIRICA a fost atacat cu IAURT de un PROTESTATAR! După incident, edilul a vorbit despre RETRAGEREA din POLITICĂ

Primarul Chirica înţelege să administreze oraşul cu peticeli şi activităţi mărunte, iar investiţiile mari întârzie sa apara din cauza incompetenţei si lipsei de transparenţă în întocmirea procedurilor de licitaţie.

Pavările, înierbările, reparaţiile de străzi sunt procese edilitare absolut fireşti şi care, mai mult, sunt de competenţa exclusivă a unor şefi de servicii din Primărie şi unităţi din subordinea Primăriei, pentru care acei funcţionari îşi încasează lefurile. Este ruşinos ca primar să te împăunezi cu mărunţisuri realizate de subordonaţi.

Lipsa sa de implicare reală în problemele sistemice ale Iaşului, propaganda permanentă de zâmbete false către toate categoriile socio-profesionale, neînsoţită de măsuri concrete  care să le facă viitorul liniştit acestor oameni, implicarea personală doar la chermezele oraşului reprezintă golul imens cu care vom rămâne în cele din urmă după singurul său mandat de Primar al Iaşului.

Citeste si   24 ianuarie 2021 la IAȘI! IEȘENII și-au cerut dreptul la DEZVOLTARE: ”Opriți SPĂGILE și CORUPȚIA! Avem nevoie de A8”

 

Chirica acoperă respingerea proiectelor reabilitării terenurilor de sport prin PNDL cu modernizarea parcurilor de joacă, proiect care stă la sertar de 2 ani

Miza sa unică este că ieşenii vor spune la nesfârşit “bine că se fac si astea” îl va duce la izolare politică definitivă.

Faptul că Iaşul a primit 0 lei pentru investiţii din bugetul de Stat, o suma infimă prin PNDL, mai mică decit au primit comune precum Ciorteşti sau Plugari, nu este din cauza unui conflict a primarului Chirica cu Dragnea, ci un proces de auto-izolare a acestuia, un fenomen ireversibil de paranoia în care trage oraşul dupa el.

Ca oponent sincer al acestui tip de administraţie si personaje, nu îmi doresc, totuşi, ca după aceşti patru ani, să câştig pariul cu ieşenii că am avut dreptate, că acest personaj şi clica cu care s-a înconjurat au minţit. Pentru că asta va însemna că în anul 2020, când ieşenii vor alege alt primar, Iaşul să fi pierdut oportunităţi  de nerecuperat în viitor.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Sper ca o minune să îl trezească la realitate pe fostul şi, din păcate, doar actual Director Tehnic al Primăriei Municipiului Iaşi, domnul Mihai Chirica.”

Marius BODEA,

Preşedintele BPL PNL Municipiul Iaşi


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ