Share

Municipalitatea ieșeană va fi partenerul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, la sfârșitul săptămânii trecute. „Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est ne vrea partener într-un proiect care vizează sprijinirea autorităților publice locale în elaborarea de strategii integrate în domeniul energiei durabile. Proiectul va fi dezbătut în ședința Consiliului Local din această lună”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Municipiul Iași va urma să semneze acordul de înființare a Grupului Local pentru Energie Durabilă în Regiunea Nord-Est în cadrul proiectului „Sprijinirea autorităților publice locale în elaborarea de strategii integrate în domeniul energiei durabile – EMPOWERING”. Acesta va urma să fie finanțat din programul Orizont 2020 – Programul Cadru pentru Cercetare și Inovare (2014 – 2020), cel mai amplu program de cercetare și inovare derulat vreodată de Uniunea Europeană.

Proiectul contribuie la reducerea decalajelor de competențe necesare pentru planificarea măsurilor energetice în noul Cadru pentru Politici Climatice și Energie 2030, în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, energie regenerabilă și eficiență energetică. Pe lângă Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, municipalitatea ieșeană va avea parteneri în proiect Sviluppo Marche Spa Societa Unipersonale – Italia, Agenția pentru Mediul Înconjurător și Apă a Regiunii Andaluzia – Spania, Institutul Tehnic de Cercetare – Suedia, Agenția Istriană de Dezvoltare, Consultanță și Informație Societală – Croația, Agenția de Dezvoltare Regională Maghiară a Regiunii Nord – Ungaria, Regiunea Central Macedonia – Grecia și Centrul pentru Surse de Energii Regenerabile – Grecia.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ