Share

Procesul de reorganizare și de reformă a modului de gestionare a fondului locativ din municipiul Iași continuă. Primarul Mihai Chirica a anunțat că licitația privind proiectarea unor noi locuințe sociale în zona Grădinari a fost publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

„Este vorba despre două tronsoane a câte 18 apartamente. Vor fi 36 de apartamente în care vom muta persoanele care locuiesc în locuințe cu risc seismic. Avem destul de multe locuințe care sunt aproape de prăbușire. În plus, îmbunătățim și aspectul urban în zonele ocupate acum de aceste locuințe”, a anunțat primarul Mihai Chirica ieri, într-o conferință de presă.

Edilul a adăugat că a dispus Direcției de Fond Locativ să facă o verificare la blocurile de locuințe sociale din bulevardul Chimiei, anume blocurile 7 – 17. Astfel de verificări urmează a fi efectuate și la locuințele ANL și la toate locuințele sociale ale municipalității.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

Astfel, reprezentanţii Direcției Fond Locativ și ai Poliţiei Locale au efectuat verificări la 224 locuințe sociale din bulevardul Chimiei. Au fost verificate 140 apartamente, acolo chiriașii fiind găsiţi acasă la momentul verificării în teren. Patru chiriași au fost somați ca în termen de 60 de zile să readucă locuința la starea inițială.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

În caz de neconformare aceștia vor fi dați în judecată în vederea rezilierii contractului de închiriere și evacuării din spatiul locativ. Totodată, patru familii au contractele expirate şi au fost date în judecată pentru lipsa titlu valabil în vederea obţinerii unei sentinţe de evacuare. Polițiștii locali au emis 21 de somații pentru nerespectarea clauzelor contractuale referitoare la plata chiriei.

Citeste si   PRIMUL proiect care configurează un ECOSISTEM PARTICIPATIV pentru rezolvarea PROBLEMELOR orașului

Direcţia Fond Locativ, prin Serviciul Administrare Spaţii cu Destinaţia de Locuinţă, va continua acţiunile de verificare la imobilele aflate în administrare în vederea monitorizării respectării clauzelor contractuale de către chiriaşi si luării măsurilor prevăzute de reglementările legale în vigoare.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ