ideall.ro

Conducerea Primăriei Ion Neculce ținută strâns în mână de familia RUSU – VĂLEANU

 Locuitorii comunei Ion Neculce au avut de-a lungul anilor marele ghinion de a fi conduși de câteva familii ghidate exclusiv de interesele lor personale. Aceste familii au reușit să pună mâna în ultimii 30 de ani pe pământuri, ferme și administrația publică locală.

Este vorba despre familia Apostol, familia Valeanu, fostul deputat Vasile Mocanu, fostul primar al comunei Ion Neculce, Vasile Rusu, dar și vecinii lor de hotar din Tg Frumos printre care se numără actualul primar Ion Vătămanu și omul de afaceri Ion Echimov.

Să demonstrăm într-un singur material amploarea hoției la care au fost supuse localitățile Ion Neculce și Tg Frumos este practic imposibil. Vom încerca însă să arătăm treptat, adevărata față a conducerii din primăriile Ion Neculce și Tg Frumos.

sensodays.ro

Pentru cei care nu cunosc situația din comuna Ion Neculce, Primăria acestei comune a fost exercitată de către social-democratul Vasile Rusu, care a decedat la un an de la trimiterea acestuia în judecată de către DNA.

Practic, Rusu a fost pus sub acuzare pentru delapidarea fondurilor europene pe care le-ar fi folosit în interes propriu, achiziționându-și utilaje agricole.

Gheorghe VĂLEANU, primarul comunei Ion NECULCE are nevoie de PUBLICITATE! Cât a plătit

Poate vă întrebați care este legătura dintre familiile RUSU și VĂLEANU!

Păi e simplu: soția fostului primar Rusu, anume Petronela RUSU este sora actualului Primar Gheorghe VĂLEANU.

La insistențele Petronelei RUSU, fostul primar de la Ion Neculce a fost nevoit să-și aducă cumnatul în Primărie. Ani la rând, clanul RUSU – VĂLEANU a trăit ca o mare și fericită familie pe spatele statului român și a contribuabililor din comuna ieșeană Ion Neculce.

O parte dintre beneficii sunt împărțite între frați în firma RAMADOAGRO SRL

Primarul Văleanu are o reprezentantă de seamă în această firmă, anume pe Mara VĂLEANU – fiica edilului. Doar cu numele, pentru că în fapt, Mara VĂLEANU nu se află în țară. Bunăstarea familiei Văleanu depășește granițele României, fiica acestuia aflându-se la studii în OLANDA.

Asociați/Acționari (Data actualizării 27-08-2018) 

CrtNumeFuncție%Aport părți sociale
1TOMA DOINA MIHAELAasociat51.86 %700
2VĂLEANU MARA IASMINAasociat33.33 %450
3RUSU MARIA PETRONELAasociat14.81 %200

În firmă, figurează și Rusu Petronela, sora primarului și mătușa Marei Văleanu cu 14.81%.

Ce-a de-a treia persoană, Toma Doina (fostă Amarandei) este și ea o obișnuită a contractelor cu statul.

Cerc închis la Primăria Ion Neculce! MOBILIS SRL a primit un contract de peste 400000 lei

Despre RAMADOAGRO SRL

Are o vechime de 6 ani, iar în 2017 a generat o cifră de afaceri de 1.276.362 ron. Deși desfășoară activități in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor), totuși firma familiei Rusu – Văleanu a figurat în 2017 cu un singur angajat. În aceste condiții firma acestei familii a realizat un profit de 661.465 RON.

Doina TOMA mai deține MIVADO-SERVCOM SRL și MIKAVET SRL

Pe ambele firme Doina TOMA desfășoară activități veterinare. În MIVADO-SERVCOM SRL, Toma a prins două contracte de 61.000 lei de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, iar pe MIKAVET SRL alte două contracte în valoare de 750.668 RON, respectiv 49.870 RON, de la aceeași instituție.

Vom prezenta în edițiile viitoare amploarea faptelor penale ale acestor familii, care conduc în continuare nestingherite Primăria Comunei Ion Neculce!

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ