Share

Modernizarea Bd. Cantemir, în linie dreaptă

Contractul aferent lucrărilor de modernizare a bd. Dimitrie Cantemir a fost semnat pe 27 aprilie. Potrivit contractului, lucrările de modernizare ale bd. Dimitrie Cantemir ar urma să se finalizeze în șase luni, însă ritmul rapid ar putea face ca termenul să fie redus considerabil.

Lucrările sunt efectuate de asocierea SC Viarom Construct SRL – SC Into SRL, valoarea acestora fiind de 2.367.626 lei, sumă care include și modernizarea str. Gh. Asachi.

În cazul str. Gh. Asachi, lucrările vor începe, cel mai probabil, în jur de 15 iulie, după încheierea anului universitar.

Pe bd. Dimitrie Cantemir echipele constructorilor au montat deja noile borduri, lărgind suprafața carosabilă, au așternut deja primele straturi de asfalt (stratul de binder), au săpat canalele pentru rețelele de cabluri și utilități, au adus și montat o parte din noile pavele care vor fi montate pe trotuare. Zona neatacată încă este cea din intersecția cu șos. Națională.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Lucrari pe str. Sf. Andrei

De asemenea, în această perioadă continuă lucrarile de modernizare pe strada Sf. Andrei, între intersecția cu str. Colonel Langa (benzinăria Petrom) și str. Gheorghe Ghibănescu.

Până acum au fot montate noile borduri, a fost așternut stratul de binder și se lucrează la montarea pavelelor.

Modernizarea str. Sf. Andrei face parte dintr-un program de modernizare care mai include străzile Cazărmilor, Plopii fără Soţ, Dealu Bucium, Iancu Bacalu, Sf. Petru Movilă, Tănăsescu şi Atelierului, precum şi fundacurile Socola, Bucium şi Păun. Pe toate aceste artere lucrările sunt în curs de derulare, mare parte fiind aproape de finalizare.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Lucrările sunt executate de asocierea SC Conest SA – SC Viarom Construct SRL, valoarea totală a contractului fiind de 11,34 milioane lei, informează curierul-iasi.ro.

Reabilitarea trotuarelor

În această perioadă este în desfășurare și un contract de modernizare a trotuarelor și aleilor pietonale din cartiere (prin pavelare) executat de SC Symmetrica SRL.

Contractul are o valoare de 5,69 milioane lei și prevede modernizarea a circa 60.000 de metri pătrați de trotuare și alei pietonale.

În aceste zile se lucrează în zona centrală, pe str. Rășcanu, în cartierul Tătărași (între blocuri) și în cartierul Cantemir – Nicolina, pe Aleea Rozelor.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Reparaţii în diverse zone din oraş

Pe lângă lucrările menționate, care sunt de mare amploare, în această perioadă echipele SC Citadin SA execută diverse lucrări de reparații pe str. Dumbrava Roșie, în zona Pieței CUG, în cartierul Bularga, pe str. Țuțora, Aleea Nicolina, șos. Iași – Voinești, bd. Tudor Vladimirescu, str. Ștejar, str. Stihii, precum și marcaje pe bd. Dacia și în zona Pieței CUG.

De asemenea, echipele SC Servicii Publice SA fac lucrari de reamenajare și modernizare în Parcul Expoziției, Grădina Copou, pe Aleea Grigore Ghica Vodă, zona Târgu Cucu – Biserica Bărboi, zona bd. Nicolae Iorga – Podul de Piatră, str. Palat, în parcul Gulliver etc.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ