Share

Pe agenda primarului din Miroslovești se regăsesc noi proiecte de modernizare pentru comună

Administrația Publică Locală din Miroslovești a organizat recent două  licitații publice care au în vedere dezvoltarea infrastructurii de transport și o extindere de gaze naturale

Prima licitație vizează achiziția unei consultanțe pentru modernizarea drumurilor comunale.  Este vorba despre un tronson de 11,8 km ce va cuprinde satele Mitești, Soci, Verșeni.

Costul acestei achiziții este de 20000 RON

Drumurile sunt în licitație, iar procesul de depunere a documentelor se va încheia spre sfârșitul lunii mai, urmează cel mai probabil o deliberare și  eventualele contestații. Este vorba despre un acord-cadru semnat pe o perioadă de patru ani cu Agenția Națională pentru Achiziții Publice, cu finanțare din bugetul local.

Toate satele aferente comunei Miroslovești vor beneficia de această modernizare: Mitești, Soci, Verșeni.  Sperăm ca lucrările să înceapă anul acesta”, a declarat primarul comunei Miroslovești, Constantin COJOCARU.

Firma care va face această consultanță este KLAD CONSULTING&PROCUREMENT SRL, al cărei obiect de activitate este consultanța, procedura privind achizițiile publice, respectiv expert cooptat – Modernizare drumuri locale.

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN

De asemenea, tot la capitolul infrastructurii de transport, primăria Miroslovești a încheiat în anul 2018 un contract de finanțare cu CMI, prin intermediul căruia drumurile din localitate care au fost afectate de calamități să fie reabilitate.

”Am avut peste 200 de cereri pentru branșarea cu gaz metan din partea localnicilor”

Cea de-a doua licitație vizează o extindere a rețelei de gaze naturale, o investiție deosebit de importantă, mai ales dacă se ține cont de restricțiile ce vor apărea în legătură cu comercializarea lemnului.

În ceea ce privește rețeaua de gaze naturale suntem deja la etapa a IV-a, până acum am reușit să realizăm lucrări pentru 8-9 km de gaz metan pentru întreaga localitate. În perioada în care am dezvoltat programul de extindere de gaz metan, am avut peste 200 de cereri pentru branșarea din partea localnicilor.

Lucrul aceasta se întâmplă pentru că lemnul este din ce în ce mai scump,  vor fi restricții destul de mari în ceea ce privește comercializarea lui și încercăm aducem costuri mai mici pentru oameni.  Este o mai sursă sigură și curată în comparație cu lemnul  care, de altfel, știm cât de mult poluează”, a mai declarat primarul comunei Miroslovești, Constantin COJOCARU.

Firma care a făcut aceste servicii de diriginție de șantier este S.C. TRUSTUL DE INSTALATII E&M S.R.L., din Pașcani, al cărei obiect de activitate îl reprezintă serviciile de diriginție de șantier „Extindere retea de gaze naturale”.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Totodată, un alt proiect pe care primăria Miroslovești își dorește să îl poată pună în aplicare este cel care privește înființarea unei rețele de canalizare, lucru pe care până în prezent autoritățile nu l-au putut realiza, dar care rămâne pe lista de priorități a acestora în anii următori.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ