Share

Consilierul PNL Iași Răzvan Timofciuc acuză Primăria Municipiul Iași că banii din bugetul local sunt cheltuiți în mod ilegal și netransparent 

Ieri, 01.08.2019, consilierul local din partea PNL, Răzvan TIMOFCIUC, a înaintat o sesizare către Camera de Conturi Iași în care menționează că Primăria Municipiului Iași cheltuie în mod ilegal și netransparent banii din bugetul local pentru vizite ale reprezentanților din partea Municipalității în diferite orașe din țară sau străinătate în legătură cu misiunile de afaceri ori alte evenimente.

În cererea adresată, consilierul local Răzvan TIMOFCIUC, cere Camerei de Conturi Iași:

  • Să analizeze legalitatea și corectitudinea cheltuielilor banilor publici pentru aceste deplasări care au avut loc între anii 2016-2019.
  • Să analizeze legalitatea și corectitudinea cheltuielilor banilor publici pentru participarea unei misiuni economice a Iașului în SUA ( Huston, Texas).
  • Să analizeze legalitatea și corectitudinea cheltuielilor banilor publici pentru participarea unei delegații din partea Primăriei Iași în Municipiul Oradea, așa cum reiese din stenograma sedinței ordinare de Consiliu Local din data de 28 iunie.
Citeste si   „Legile puterii” | Băsescu, despre reforma din administrație: Funcționarii români sunt plătiți pentru 8 ore, dar două fumează, două beau cafea...

Observ o atitudine de dispreț și sfidare a domnului primar Chirica și a celor din PSD-ALDE cu privire la rolul și atribuțiile Consiliului Local”- a declarat consilierul local, Răzvan Timofciuc

” În ultimii ani, s-au efectuat zeci de vizite în orașe din țară și străinătate ale reprezentanților Primăriei într-un mod ilegal, fără a se obține aprobarea Consiliului Local și fără nicio finalitate concretă pentru Iași și ieșeni. Un exemplu concret: la ședința de CL din 28 iunie, am aflat întâmplător că o delegație din partea Primăriei și a Consiliului Local a mers într-o vizită de lucru la Oradea pentru a vedea exemple de bune practică în domeniul turismului. În calitate de președinte al Comisiei pentru Protecția Mediului și Turism din Consiliul Local, nu am știut nimic despre această deplasare, deși Primăria avea obligația de a mă informa pe mine și colegii mei din Comisie cu privire la o astfel de deplasare. O delegație formată pe criterii de nimeni știute, din care a făcut parte și domnul consilier local Traian Florentin Ciobotaru de la PSD, precum și angajați ai Primăriei, a mers fără mandat de la Consiliul Local la Oradea, lucru ce contravine flagrant legii. Când l-am interpelat în ședința de CL pe domnul primar Chirica cu privire la acest subiect, a răspuns ”și ce dacă?”. Când l-am întrebat pe domnul Florentin Traian Ciobotaru cum a mers într-o vizită de lucru fără aprobarea Consiliului Local, mi-a răspuns ”pentru că pot!”. Această atitudine opacă de a administra orașul și disprețuitoare față de lege îi caracterizează cel mai bine pe cei care conduc orașul”, a declarat Răzvan TIMOFCIUC, consilierul local din partea PNL Iași.

Citeste si   VIDEO Eroi din prima linie a frontului COVID-19, decorați de Klaus Iohannis de Ziua Națională: „Medicii au depus eforturi supraomenești. Mă înclin cu recunoștință și profund respect”

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ