Share

Luni, 15 mai, a fost Ziua Familiei. Cu această ocazie, la patinoarul de la Palas Mall, Primăria Municipiului Iași a premiat cele 65 de familii de ieșeni care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Primarul Mihai Chirica a menționat că în acest an sunt peste 360 de familii care au depășit 50 de ani de căsnicie.

„Ziua de 15 mai este specială. Este un moment emoționant pentru toată lumea. Așa după cum ne-am obișnuit, înainte de sărbătoarea Înălțării Domnului ne întâlnim la evenimentul dedicat Zilei Familiei. Respectăm vârsta, căsătoria, instituția familiei. Trebuie să știm să respectăm tot ce am primit de la părinții noștri. Am discutat cu o parte din cei prezenți și i-am întrebat dacă a fost greu 50 de ani împreună. Toți au spus că nu a fost greu, că au trecut cu ușurință și că, dacă ar fi puși să aleagă, ar alege același partener.

Este un lucru care trebuie respectat: după 50 de ani de căsătorie există bucuria de a trăi în continuare împreună și asta trebuie transmis și celor mai tineri dintre noi. Anul acesta este al cincisprezecelea an de când Primăria Iași a lansat acest proiect. Ulterior, aproape toate primăriile l-au copiat. Toți s-au gândit că trebuie să facă ceva pentru cei care sunt modele de viață. Anul acesta am ajuns la aproape 6 mii de cupluri care au fost premiate”, a declarat Mihai Chirica.

Toate familiile premiate au primit din partea municipalității câte 500 de lei. Edilul a acordat diplome de excelență, flori și un album și pentru patru familii care au aniversat ziua căsătoriei pe 15 mai, precum și o diplomă de excelență și flori Doinei Iftimescu, funcționar în cadrul Serviciului Informatizare, fiind persoana care, chiar de la prima ediție a evenimentului dedicat Zilei Familiei, a centralizat dosarele familiilor premiate. La final a avut loc o tombolă în urma căreia trei familii au primit câte un voucher pentru o pereche de verighete, acțiune realizată cu ajutorul Coriolan Aur Smarald.

La final, Corina Chiriac a susținut un recital muzical special.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ