ideall.ro

Municipalitatea continuă demersurile pentru construirea unui nou sediu al Primăriei în curtea interioară a Palatului Roznovanu

Municipalitatea continuă demersurile pentru construirea unui nou sediu al Primăriei în curtea interioară a Palatului Roznovanu. Primăria va prelua de la Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași un imobil care va fi integrat ulterior în proiectul privind construirea unui nou centru administrativ.

Clădirea pe care Primăria o preia este clasată ca monument de arhitectură, grupa valorică B – interes local, dar imobilul face parte din ansamblul monument istoric denumit „Centrul Istoric și Curtea Domnească” – grupa valorică A – interes național și universal.

Spațiul administrativ va fi compus din mai multe corpuri de clădire, va fi ridicat în curtea interioară a Palatului Roznovanu, imobilul va avea un regim de înălțime cu trei niveluri în subteran, parter și două etaje. Momentan, Primăria Municipiului Iași așteaptă aviz pentru proiect de la Comisia Națională a Monumentelor Istorice.

sensodays.ro

Lucrările nu au început încă, așteptăm ca documentația să fie analizată de Comisia Națională a Monumentelor Istorice, pentru că se află în aria protejată a celor două monumente, atât Palatul roznovanu cât și teatrul Național și în acest moment documentația este studiată la nivelul comisiei de la București. Imediat ce vom primi răspunsul dacă este necesar să modificăm anumite aspecte urbanistice, vom face tot posibilul pentru a putea să începem lucrările.”, a declarat Sebastian BURAGA, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ