Scurtă introducere 

În Schitu Duca, cetățenii sunt familiarizați și acceptă oarecum resemnați modul arogant și discreționar în care Mihalache și apropiații acestuia înțeleg să administreze Primăria.

Ani la rând cetățenii comunei Schitu Duca și-au căutat dreptatea la comisiile județene atât la Consiliul Județean cât și la Prefectura Iași. Cumva, influența acestui individ care dispune de comuna Schitu Duca după bunul său plac este atât de mare încât organismele județene care ar fi putut să le facă dreptate acestor oameni, au preferat să închidă ochii.

Mai mult, cetățenii care au devenit victime ale acestui individ, afirmă că nici în justiție nu și-au găsit dreptatea deoarece Mihalache ar fi cumătru cu fostul procuror EVA, un alt personaj care a făcut extrem de mult rău din poziția în care s-a aflat!

Extrem de vocal, Mihalache s-a impus în PSD Iași drept un zbir pe care nu vrei să îl deranjezi. De aici i se trage și porecla de “mistrețul” pe care Mihalache o poartă ca o încununare a abilităților sale de a “porcăi” orice îi stă în cale!

Vom prezenta în acest material dar și în viitoarele, troaca în care se scaldă Primarul de Schitu Duca, Mihai MIHALACHE și partenerii săi atât din politică cât și din administrația publică

La baza tuturor acestor prietenii stau bineînțeles interesele financiare. Este trist totuși faptul că dreptatea în România trece în plan secund în toate privințele și la toate nivelele. Privim spre București și ne minunăm cum infractori dovediți, fac ce fac și scapă de răspundere!

Dar de ce să nu fim mai atenți și să privim la ceea ce se întâmplă chiar lângă noi!

Iată cazul Primarului de Schitu Duca care a rupt picioarele unei fetițe de 9 ani sub podul de la Nicolina la începutul acestui an!

(Mihalache a fost văzut frecvent pe parcursul anului trecut, chiar în timpul zilei și implicit a orelor de program, în acest cartier. Din declarațiile unor surse, reiese faptul că Mihalache parca frecvent în perimetrul în care s-a produs accidentul. Singura justificare posibilă este  că Mihalache fie locuiește, fie vizitează frecvent pe cineva în Nicolina. Cercetările continuă).

După jumătate de an, organele de cercetare nu au luat absolut nici o măsură împotriva lui Mihalache. Ce spune acest caz despre organele de cercetare și în speță despre justiția din România?

Primarul din SCHITU DUCA, implicat într-un grav ACCIDENT rutier. I s-a deschis DOSAR PENAL

În schimb, Mihalache continuă să dea petreceri la Primărie și să toace bugetul local pe care îl birjărește după bunul plac.

BUGETUL comunei Schitu-Duca, TOCAT mărunt de Mihai MIHALACHE, primarul PENAL al acestei localități

Pentru toate aceste semnale negative ridicate la adresa Primarului Mihai Mihalache, Ziarul “Buna Dimineața Iași” va prezenta o analiză amănunțită a alocărilor realizate din bugetul comunei Schitu Duca pentru a putea înțelege dacă modul de administrare al Primăriei este sau nu eficient în raport cu interesele cetățenilor acestei comune.

Ați auzit vreodată de RARES FOREST ASC SRL? Dacă nu sunteți director de școală sau primar … cel mai probabil nu ați auzit!

Această firmă, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, a fost înregistrată în aprilie 2014 în Comuna Schitu-Duca din județul Iași.

Obiectul principal de activitate al firmei îl constituie exploatarea forestieră.

Firma le are drept asociate pe ASCUTĂRIȚEI AURICA din comuna Plugari cu 95% și ASCUTĂRIȚEI NICOLETA din Hălceni cu 5%, dar este administrată de ASCUTĂRIȚEI IOAN din Plugari.

În Schitu Duca, cetățenii cred că în spatele firmei stă de fapt Primarul Mihalache. Unul dintre indiciile care stau la baza acestei ipoteze sunt licitațiile câștigate de către firma în cauză.

Lemn de foc vândute pe unde se poate 

Lemn de foc esență tare vândut Primăriei COARNELE CAPREI. Valoarea contractului: 34400 lei. Achiziția a avut loc în 24-04-2018, cu alte cuvinte în perioada caldă. Cantitatea achiziționată nu a fost făcută publică! În 20 decembrie 2017, aceeași Primărie tocmai achiziționase încă 25 mc de lemn foc esență tare la 330 lei/mc.

SCOALA PROFESIONALA COARNELE CAPREI a achiziționat lemne de foc în 03-05-2018 în valoare de 16000 lei în condițiile în care mai cumpărase 40 mc, în 21 februarie 2018, la un preț de 330 lei/mc.

Comuna Sipote, 50.00 mc la 330  RON, în 7 septembrie 2017 și 25.00 mc la 330 RON/mc în 7 decembrie 2017.

200.00 mc de lemne de foc au plecat și către LICEUL TEHNOLOGIC “DUMITRU POPA” MOGOSESTI. 

Lista continuă, dar firește că nu putea să lipsească beneficiarul principal, Primăria SCHITU DUCA, care își achiziționează lemenele de foc tot de la RARES FOREST ASC.

Un alt indiciu care îl leagă pe Mihalache de RARES FOREST ASC SRL: Primăria Schitu-Duca a cumpărat o AUTOUTILITARA N1 de la această firmă pentru care a achitat 67,226.9  RON

Modul în care a fost realizată această tranzacție este discutabil din toate punctele de vedere, dar mai ales din perspectiva contabilă. Însă nici de această dată organismele competente nu s-au sesizat! Camera de Conturi Iași pare a fi amorțită de doctrina social-democrată!

Dar, dacă totuși vor dori să se sesizeze, autoritățile pot verifica această cupărare realizată de Primăria Schitu Duca în 18-12-2017.

Ca să păstrăm registrul varietății activităților economice prestate de această firmă să luăm și exemplul Liceului Tehnologic Fantanele care a achiziționat tocmai de la RARES FOREST ASC SRL, nisip spălat. Același liceu a mai achiziționat și 100.00 mc de lemn foc, atenție, în iulie 2017. Prețul de achiziție nu s-au mai deranjat să îl treacă.

Pentru a înțelege și mai concret natura relațiilor “mistrețului” vom preciza că troaca acestuia se întinde până la vârful CJ IAȘI

Ghiciți cine a tăiat arborii din str. V. Alecsandri 6!?

SC RARES FOREST ASC SRL a beneficiat de un contract livrat de Consiliul Județean Iași în 25-05-2018. Acest contract a constat în Servicii exploatare forestiera chiar în centrul Iașului.

Maricel Popa a dispus tăierea arborilor din str. V. Alecsandri 6 apelând la serviciile forestiere prestate de această firmă care în mare parte vinde lemne de foc, atunci când nu livrează nisip sau vinde camionete primăriilor la care este abonată! O firmă din Schitu Duca, firma de casă a lui Mihalache!

Contactat pentru oferirea unui punct de vedere, Mihalache a replicat că atunci când vine vorba de Ziarul “Buna Dimineața Iași” el discută cu Mircea MANOLACHE (UNPR IAȘI), lăsând să se înțeleagă că ziarul aparține acestuia sau că Manolache ar avea un cuvânt de spus în raport cu redacția ziarului. Ambele versiuni complet false. Manolache Mircea a fost într-adevăr susținut de Ziarul “Buna Dimineața Iași” în momentul în care a devenit victima celor de la bzi.ro. În decembrie 2017, între familia Asimionesei și Mircea Manolache s-a realizat un acord cu prilejul unei petreceri găzduite de un alt consilier județean și om de casă al BZI, Marius OSTAFICIUC, conform unor surse prezente la respectivul eveniment.

Dar, aducându-ne o asemenea jignire și vehiculând informații false legate de acționariatul ziarului, Primarul de Schitu Duca nu a făcut decât să își irosească șansa de a oferi posibile explicații cu privire la natura dubioasă a deciziilor pe care le ia în fruntea Primăriei Schitu Duca.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ