Share

Proiectele de modernizare continuă în comunele ieșene

Comuna Sirețel va modeniza mai multe drumuri comunale și sătești și va achiziționa corpuri de iluminat stradal care vor fi montate acolo unde acestea lipsesc sau sunt defecte.

Primarul Gheorghe Ancuța: ”Încercăm să ne gospodărim cu ceea ce avem, fiindcă ne respectăm cetățenii

Am decis să facem modernizarea drumurilor, la începutul anului, în Consiliul Local, la inițiativa mea. În două-trei zile, această activitate se va încheia. În ceea ce privește al doilea proiect, suma fiind mică, vom cumpăra lămpi LED, pentru a le monta acolo unde acestea sunt deteriorate sau lipsesc. Încercăm să ne gospodărim cu ceea ce avem, fiindcă ne respectăm cetățenii”,  a declarat Primarul Comunei Sirețel, Gheorghe Ancuța.

 

Ce prevăd proiectele

Primul proiect cuprinde întreținerea și repararea drumurilor comunale și sătești, în Comuna Sirețel, cu piatră concasată având granulația de 0-63 mm. Lucrările presupun transportul materialului pe o distanță de maxim 50 km, reprofilarea și îndreptarea drumurilor înainte de așternerea pietrei, așternerea materialului pe drumuri cu autogrederul, și nu în ultimul rând compactarea cu cilindru compactor terasier.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Lucrările sunt în valoare de 84 016 lei și vor fi executate de firma EDY GRUP CONSTRUCT SRL, din Moțca Iași, care are ca obiect de activitate leasingul, închirierea de echipamente și mașini pentru construcții.

În firmă, sunt asociați Nicoleta Oșlobanu și Mihai Eusebiu Mătăsaru. Mihai Eusebiu Mătăsaru mai deține și Întreprinderea Individuală – Mihai Eusebiu Mătăsaru și firma MAM GRUP SERVICE SRL.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Al doilea proiect constă în lucrări de montare corpuri de iluminat public stradal, inclusiv achiziția corpurilor de iluminat. Proiectul este necesar pentru sporirea siguranței locuitorilor din comună.

Lucrările au o valoare de 14258.62 lei și vor fi executate de Firma ELECTROAXA SRL din Dolhasca, Suceava, care are ca obiect de activitate executarea de instalații electrice.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ