Share

În anul 2018, România era a treia țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește abandonul școlar: 18.5 %.

Abandonul școlar timpuriu este o problemă gravă pentru intreaga societate

Există foarte multe motive pentru care tinerii renunță la educație înainte de termen: dificultăți de învățare și adaptare, probleme sociale în viața privată, lipsa de sprijin din partea familiei și a autorităților.

Una dintre principalele cauze ale abandonului școlar o constituie lipsa unuia sau chiar a ambilor părinți din viața tinerilor. În acest sens, un copil care nu are întreaga susținere a părinților este mai predispus la inegalități sociale și la imposibilitatea de a se adapta. În cele mai multe dintre cazuri, și părinții au renunțat la școală, însă nu este o regulă, aceștia fiind primele modele după care se ghidează copiii.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Statisticile arată că din ce în ce mai multe persoane optează pentru a pleca în străinătate, mai ales din mediul rural, datorită nivelului de trăi foarte scăzut

De asemenea, dezinteresul manifestat de părinţi în ceea ce priveşte educaţia, dar şi nivelul scăzut de instruire al acestora sau concepţiile despre aceasta, au un impact negativ asupra şcolarizării elevului.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Acest fenomen este întâlnit cu precădere în mediul rural.

“ În data de 26 mai a fost elaborată hotărârea de Consiliu Local privind implementarea unui proiect prin Programul Operațional Comun. Suntem parteneri în acest proiect, alături de un ONG și o societate comercială.

Proiectul prevede sprijinirea copiilor în vederea evitării abandonului școlar. Mă refer la copiii care au unul sau ambii părinți plecați în afara țării și sunt lăsați în grija altcuiva, în țară. Proiectul are o perioadă de implementare de 3 ani și prevedere anumite acțiuni, întâlniri, specializări ale copiilor și ale persoanelor care au sub încredințare acești copii”, a declarat  Primarul comunei Ungheni, Iulian Marcu

Putem concluziona că. odată cu creșterea nivelului de calificare a unei persoane, scade probabilitatea de a perpetua acest ritm de viață nesănătos.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ