Share

Primarul Mihai Chirica a anunțat că municipalitatea va cumpăra de la OMV Petrom o suprafață de circa 2.500 metri pătrați în zona Pasajului „Octav Bancilă”.

Primaria va plăti aproape 130.000 de euro, urmând ca acolo să amenajeze un drum de utilitate publică. Edilul a mai spus că această decizie va trece prin plenul Consiliului Local în ședința de miercuri, 31 mai.

„Încercăm să achiziționăm un teren pentru a construi un drum, care va deservi atât persoane fizice, cât și juridice, care sunt văduvite de mobilitate din cauza construcției pasajului. Este un lucru pe care l-am asumat încă din 2015 față de ei. Încă de atunci am început negocierile. Am trecut prin toate filtrele, Consiliile de Administrație, probabil au ajuns până în Austria, și în cele din urmă am reușit să obținem avizul lor.

Terenul se află în incinta depozitului lor de carburanți, în flancul stâng al pasajului, pe direcția de parcurs dinspre Alexandru cel Bun spre Păcurari. Suma pe care o punem noi la dispoziție este de 128.900 de euro, fără TVA. Am negociat la un preț de circa 50 euro pe metru pătrat. Achiziționăm 2.433 de metri pătrați și pe această suprafață vom construi un drum public care să se racordeze la rețeaua municipală de străzi. În felul acesta vom reuși să administrăm o problemă care ține de buna gestionare a orașului”, a declarat Mihai Chirica.

Drumul, situat pe șos. Națională, nr. 2, va permite accesul autovehiculelor de mare tonaj în zonă. În prezent infrastructura Pasajului „Octav Bancilă” limitează accesul autovehiculelor de mare tonaj, pasajul fiind realizat respectând cerințele minime referitoare la gabarit.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ