Share

Infrastructura educațională reprezintă un punct major de interes pentru primăria Comunei Valea Seacă, fapt pentru care s-a și decis modernizarea și reabilitarea școlii gimnaziale din satul Topile, astfel încât procesul educațional să se desfășoare la cele mai ridicate standarde.

Importanța procesului de învățare este strâns legată de modul în care se desfășoară acesta. Vorbim aici de servicii vitale de care au nevoie copiii din foarte multe sate ieșene.

Asigurarea unei educații școlare de înaltă calitate generează pe viitor din ce în ce mai putini analfabeți, favorizează incluziunea socială și deschide perspective mult mai largi pe piața muncii și în viață privată.

Citeste si   FINANȚĂRI totale de 1,5 milioane EURO, pentru STARTUP-urile inovatoare în domeniul SĂNĂTĂȚII

Vorbim despre acest subiect cu primarul Comunei Valea Seacă, Baiceanu Gheorghe, care se arată foarte îngrijorat cu privire atât la școala gimnazială cât și la grădiniță, ambele fiind aflate în satul Topile.

Proiectul a mai fost licitat o dată, la fel ca și grădiniță de la Topile. Însă firma a intrat în faliment și acum nu mai poate să ne predea grădinița. Cel mai probabil vom acționa în judecată. Am scos iar la licitație proiectul pentru modernizarea școlii din Topile și a câștigat o firmă din Pașcani.

 Noi oricum aveam banii repartizați de vreo trei ani de zile. În data de 15 iulie se vor apuca de treabă și sperăm că până pe data de 15 septembrie, când vor intra copiii la scoală, să fim gata. Noi speram ca din toamnă să putem deschide și școala și grădinița.

Cele mai importante lucrări se vor desfășură la grupul sanitar, la acoperiș și la pereții interiori. Aici se vor bucura de noile beneficii cei 235 de copii ai școlii gimnaziale și cei 60 ai grădiniței, dar și 3 educatori și 24 de cadre didactice.

Proiectul nostru are o importanță majoră pentru satul Topile și pentru comună în general pentru că noi am vrut cel mai mult să modernizăm grupul sanitar”, a declarant primarul Comunei Valea Seacă, Băiceanu Gheorghe

Proiectul are o valoare totala de 724.550,24 lei.

Citeste si   Participare IMPRESIONANTĂ la Congresul on-line organizat de către USAMV IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ