Share

Șirul proiectelor educaționale continuă în comuna Voinești. De această dată prin construirea unei creșe!

Din șirul proiectelor care vizează educația și pe care Primăria Voinești, din județul Iași le demarează face parte și cel al construirii unei creșe, care să asigure un mediu proprice dezvoltării armonioase a celor mici.

În acest sens, Primăria a organizat o licitație, valoarea totală estimată calculată pe baza devizului aprobat fiind de  1,055,773,01 de lei fără TVA

De menționat este faptul că lucrarea va fi suportată atât din bugetul local cât și din cel al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MDRAP).

Citeste si   Actorul VLADIMIR CIOBANU s-a stins din viață

Suma propusă include o serie de cheltuieli specifice printre care: amenajări pentru protecția mediului și aducerea terenului la starea inițială, cheltuieli pentru asigurarea utilităților  necesare obiectivului de investiții, construcții și instalații, montaj utilaje, echipamente tehnologice și funcționale, lucrări de construcții și instalații aferente organizării de șantier, dotările nefăcând obiectul procedurii acesteia.

Citeste si   Ce se întâmplă cu PACIENȚII non-COVID în vremea PANDEMIEI: ”Și noi avem NEVOIE de AJUTOR din parte MEDICILOR”

Am semnat contractul pentru realizarea creșei, am stabilit termenul pentru depunerea garanțiilor, 7 zile lucrătoare. După acest termen pot trimite ordinul de începere a lucrărilor. Este o lucrare care trebuie să se finalizeze în 12 luni, cu o capacitate de cel puțin 40 de copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 3 ani.

Având în vedere că Voineștiul  se îndreaptă spre dezvoltare, există șanse reale ca multe mame să fie nevoite să lucreze fie aici, fie în oraș, și atunci copiii trebuie să rămână într-o instituție care să facă posibil și mersul la serviciu, urmând ca, ulterior, părinții să vină și să-i ia acasă după programul de lucru”, a precizat primarul comunei Voinești, Gheorghe Dobreanu.

Citeste si   RESTRICȚII și DEVIERI de circulație rutieră în zona TUDOR VLADIMIRESCU

Firma câștigătoare este SC DANDOR CONSTRUCT SRL din comuna Belcești, județul Iași, care are ca obiect de activitate realizarea de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ