Share

În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, primăriile din județul Iași au depus 689 proiecte în valoare totală de 770.32 milioane euro, din care 731.09 milioane euro fonduri de la bugetul de stat și 39.23 milioane euro fonduri de la bugetele locale.

Consiliul Județean Iași a depus 31 de proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutiere, învățământ, sănătate și asistență socială în valoare de aproximativ 115 milioane euro.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2017-2020 urmează să fie finanţate 9.500 de obiective din întreaga ţară, în baza unei sume de 30 miliarde lei (6.5 miliarde euro), în credite de angajament.


CITEȘTE ȘI …

Proiecte în valoare de 510 milioane lei la Consiliul Județean Iași


Programul va asigura finanţarea la nivel naţional a 5000 de obiective, apă, drum, canalizare, dispensare, 2500 de creşe şi grădiniţe şi 2000 de şcoli care necesită autorizaţie de funcţionare.

Guvernul are ca prioritate asigurarea celor 10 servicii de bază în satul românesc: apă, canalizare, dispensare, şcoli, grădiniţe, drumuri, iluminat public, poduri, cămine culturale și biblioteci.

„Toți primarii din județ au depus proiecte pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă. Vreau să insist pe parteneriatul strategic Guvern – Consiliul Județean – primari. Avem toate premisele necesare ca peste 3 ani și jumătate să ne prezentăm cu fruntea sus în fața iesenilor care ne-au ales. Și în cadrul PNDL precedent județul Iași a accesat o sumă consistentă din fondurile guvernamentale” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

La nivelul PNDL precedent județul Iași a beneficiat de a treia alocare pe țară, de peste 600 milioane de lei (293 proiecte finanțate).


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ