Share

Revoltă în PSD Iaşi. Aproape toţi primarii PSD din judeţul Iaşi se dezic de Mihai Chirica. 56 de edili din 63 au semnat o scrisoare deschisă prin care cer demiterea lui Chirica din funcţia de preşedinte interimar al PSD Iaşi şi spun că susţin Guvernul Grindeanu şi conducerea centrală a partidului. În replică, Chirica susține că pe aceste liste se regăsesc și semnături false.  

Primarii PSD din Iași susțin că nu doresc excluderea lui Mihai Chirică din partid, dar că nu-l mai doresc la conducerea PSD Iași, pentru că declarațiile acestuia din ultima perioadă sunt contradictorii cu părerile lor.

În plus, edilii din Iași mai spun că declarațiile lui Mihai Chirica vor duce la finanțări mai mici din partea Ministerului Dezvoltării

În replică, Chirica susține că pe aceste liste sunt semnături false, dar că înțelege îngrijorările colegilor săi: “Pe liste sunt și semnături false și nume care s-au strecurat. N-am avut niciun fel de atitudine împotriva partidului. Îi înțeleg și pe colegii din Parlament care se simt marginalizați. Le-am înțeles nemulțumirea legat de faptul că ar fi prejudiciați în atragerea unor finanțări de la Ministerul Dezvoltării”.

“N-am cum să schimb poziția pe care am avut-o în ultima perioadă, atât timp cât este conformă cu ceea ce susțin colegii mei de partid. E oarecum o situație care pare anacronică, între ceea ce am spus cu adevărat și ceea ce vor dumnealor să susțină. E și provocată. Nu mă descurajează în ceea ce privește apelul meu în susținerea social-democrației. Nu le solicit să se pună într-o stare de sciziune față de organizațiile naționale sau față de conducerea partidului, ci doar să privească lucrurile cu realism”, a mai declarat Mihai Chirica, la Realitatea TV.

Situația cu sute de mii de români în stradă care strigau de ”ciuma roșie” este ușor uitată și invocată acum ca o lecție de moralitate, a afirmat primarul Iașiului.

Chirica susține că n-a adus niciun afront PSD-ul și că nu a fost în contradicție cu punctul de vedere al partidului, iar ceea ce a spus ”a fost transformat în realitate”. ”Ne aflăm într-un moment de cotitură al clasei politice care trebuie să se așeze”, a mai precizat acesta.

Citeste si   Marian Oprișan, revoltat că a fost eliminat de pe lista de candidați la Senat: Marcel Ciolacu nu este stăpânul PSD!

Vicepreședintele PSD și primar al orașului Iași, Mihai Chirica, a făcut afirmații extrem de tranșante la adresa șefului de partid, Liviu Dragnea și a manierei în care acesta conduce PSD, într-un interviu acordat duminică unui post TV.

“Nu sunt mulțumit de modul în care Liviu Dragnea conduce partidul. Este nevoie de un alt lider. Dragnea a fost un foarte bun lider de partid pentru că a dus partidul la un scor electoral pe care PSD nu l-a mai avut de foarte mulți ani. Dar este nevoie de un alt fel de a conduce acum, nu mai merge cu politica conducerii cu pumnul în gură”, a declarat Mihai Chirică în urmă cu scurt timp.

Potrivit edilului de la Iași, PSD s-a îndepărtat de traiectoria social-democrației europene. Este un moment în care partidul are nevoie să se întâmple “lucruri profunde”, nu numai la nivelul liderului de partid, ci și al PSD în general.

“Nu poți să te duci la un război și să fii surprins de strategia și deciziile generalului”, a spus Chirică referindu-se la numirile de premier făcute de Liviu Dragnea. Au fost momente în care actualul lider al partidului a pus în pericol viitorul PSD, crede edilul din Iași.

 

Citeste si   Marcel Ciolacu, mesaj de ultimă oră pentru Marian Oprișan legat de candidatura la alegerile parlamentare

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ