„Susțin total inițiativa legislativă anunțată de conducerea PSD privind eliminarea a zeci de taxe birocratice, prin depunerea unui proiect de lege în acest sens. Atât în calitate de 14492567_655188811321902_5244029244373231697_npreședinte PSD Iași, cât și ca primar al unuia dintre cele mai mari orașe din România, știu că adevărata debirocratizare trebuie făcută prin legi clare, care să creeze un cadru legislativ predictibil, stabil și foarte simplu de pus în practică”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica, președintele PSD Iaşi.

Primarul Chirica face referire la acţiunea Partidului Social Democrat de iniţiere a unui proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe de la 1 ianuarie 2017, a anunțat duminică președintele partidului, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

Între taxele care vor fi eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

“Mâine voi depune la Parlament, împreună cu colegii mei, un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale care înseamnă mai puțină birocrație și mai mulți bani pentru cetățeni. Dincolo de banii pe care îi cheltuie românii, cel mai rău lucru este umilința la care sunt supuși, nervii cu care se încarcă fiecare român când trebuie să plătească o taxă. Am decis, împreună cu colegii mei, să nu mai așteptăm marea debirocratizare mult trâmbițată de tehnocrați. Nu vrem să așteptăm ca aceste taxe să existe nici anul viitor, mâine vom depune la Parlament și avem convingerea ca vom găsi în parlament destulă susținere astfel încât de la 1 ianuarie aceste taxe să nu existe”, a precizat liderul PSD.

Mai multe pe: facebook.com/FilialaPSDIasi

LĂSAȚI UN MESAJ