Primăria Moțca nu este un caz singular când vine vorba de a interzice  accesul presei la o ședință de consiliu local

În localitatea Rediu legea a devenit opțională, iar respectarea ei depinde strict de interesele primarului, Vasile HAIDĂU.

În data de 30.08.2019 la ora 08:30, reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” au fost prezenți în comuna Rediu, pentru a asista la ședința de consiliu local. Intenția redacției a fost aceea cunoaște proiectele aflate pe ordinea de zi.

Citeste si   Primăria DUMEȘTI dorește intabularea DRUMURILOR sătești în vederea demarării în viitor a unor PROIECTE mult așteptate de LOCALNICI

Vasile HAIDĂU, primarul comunei REDIU: ”Trebuie să supunem prezența la ședință a presei”

Aplicarea principiului transparenței în administrație sunt încălcate de către primarul comunei, Vasile HAIDĂU, care a supus la vot prezența presei în cadrul ședinței de CL.

Manifestând un dispreț profund față de transparența în actul public decizional, Vasile HAIDĂU a interzis accesul presei la o ședință cu caracter public, pretextând că plătește o altă televiziune care îi filmează ședințele de consiliu local.

Citeste si   Bogdan COJOCARU, copilul de suflet al lui Maricel POPA are păreri! PSD se duce în DERIZORIU

Astfel, primarul comunei Rediu, Vasile HAIDĂU, a încălcat atât legea 215 care reglementează funcționarea Adiministrației Publice Locale cât și legea 544 care asigură accesul la informațiile de interes public.

Având în vedere situația creată, Ziarul ”Bună Dimineața Iași”, va solicita un punct de vedere prefectului Marian ȘERBESCU, privind legalitatea deciziei Primarului Vasile HAIDĂU de a interzice accesul presei la o ședință ordinară de Consiliu Local.

Citeste si   Angajatorii IEȘENI, verificaţi de ITM IAȘI! Costel GROJDEA: ”Derulăm o CAMPANIE în care se verifică SECURITATEA și sănătatea în MUNCĂ"

Ulterior, va fi înaintată și o plângere administrativă!

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ