Share

Comuna Slatina se poate lăuda cu o realizare care este, din punct de vedere spiritual, mai presus decât orice investiție – mobilizarea de urgență a populației pentru ajutorarea celor nevoiași.

În anul 2019, când a izbucnit un incendiu la trei gospodării, misiunea primarului Gherman a fost aceea de a oferi tot ce a fost necesar pentru a-i scoate pe acei oameni din impas. Mai mult decât atât, înafara efortului de mobilizare al populației, s-au făcut demersurile necesare pentru a dona și o parte din materialele confiscate de către primărie, precum cherestea, lemne pentru acoperiș, cuie, ba chiar s-au cumpărat și câteva animale, pentru a le înlocui pe cele care au murit în incendiu (un cal și câțiva porci).

Citeste si   (P) Alexandru RĂDULESCU(PSD): „În Parlamentul României s-a ADOPTAT PROIECTUL de lege referitor la rectificarea BUGETULUI de stat pe 2020”

Cu locuitorii binevoitori ai comunei s-au putut face demersurile necesare pentru a ajuta la reconstrucția gospodăriilor afectate de incendiu, pentru a le oferi oamenilor implicați posibilitatea de a se reorganiza. Vorbim despre oameni cu venituri mici, pentru care incendiul a însemnat pierderea aproape în întregime a resurselor, iar odată cu implicarea autorităților locale, situația a fost gestionată prompt și rapid.

„În anul 2019, în comuna Slatina au avut loc două incendii la trei gospodării, unde au ars două depozite de furaje și o casă. Primăria, împreună cu biserica și cetățenii au ajutat și au refăcut acele depozite într-un timp foarte scurt. Practic a fost o mobilizare generală a populației, la inițiativa mea, iar pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Acest ajutor, nu numai că a fost util, dar a fost și fructificat. La noi în comună nu s-a întâmplat niciodată că toată populația să se mobilizez așa de bine.

Primăria a ajutat și printr-o sumă de bani, am mobilizat voluntari care au lucrat gratis pentru a-i ajuta pe acei oameni. Le-am donat chiar și material pe care îl aveam din confiscări acestor nevoiași, vorbim de cherestea și lemn pentru acoperiș.

Acum lumea s-a pus pe picioare, totul este în regulă. Au murit în incendiu și câteva animale, iar cu ajutorul acestor oameni de bine am reușit să cumpăram un cal și niște porci ca să înlocuim acele animale”, a declarat primarul comunei Slatina, Gherman Vasile Vlăduț.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ