Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est de la Piatra Neamţ 

Primarul din Vatra Dornei a explicat că proiectul prevede înfiinţarea unui sistem de transport public şi realizarea de trasee pe rutele Argestru – Centru, Roşu – Centru şi Todireni – Centru, precum şi pentru asigurarea legăturii între principalele instituţii şi zona staţiunii balneoclimaterice, trasee cu o lungime totală de aproape 22 de kilometri.

El a mai precizat că pe străzile Mihai Eminescu şi Republicii, care vor fi modernizate, vor fi construite piste pentru biciclete, cele două urmând a fi conectate prin Aleea Dornelor. De asemenea, prin proiect se va înființa și un serviciu de închiriere biciclete (bike-sharing) prin amplasarea a trei puncte de închiriere în zona centrală a municipiului.

Ilie Boncheș a mai spus că va fi reamenajată şi strada Luceafărului, proiectul incluzând şi modernizarea pasajului pietonal subteran existent, precum şi a podului pietonal peste râul Dorna. El a arătat că durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, proiectul aflându-se momentan în etapa studiului de fezabilitate, informează monitorulslv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ