Share

În pragul sezonului rece, Mihai Chirica vrea ca ieșenii să folosească bicicletele, pentru a reduce poluarea în Iași

Iași Velocity este un alt proiect despre care a vorbit în cadrul ședinței de la Primăria Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica

Proiectul, după cum precizează primarul trebuie să se subordoneze conceptului de Smartcity, favorizând deplasarea cu bicicleta și din motive de agrement, cu alte cuvinte se dorește a fi o altă alternativă europeană.

„S-a constatat în ultima perioadă că bicicleta poate deveni un mijloc de transport mai rapid în trafic decât un autoturism, având posibilitatea de a suporta anumite trasee,” precizează Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași.

Cum veți folosi bicicletele?

54 de stații de îmbarcare și închiriere, 35 de parcări cu biciclete, 11 stații service și o pregătire a mijlocului de transport. Valoarea proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Ce se va cumpăra din această sumă?

Parcări pentru biciclete care sunt înregistrate electronic cu un sistem de urmărire de tip GPS, 940 biciclete mecanice, 82 electrice, 43 de triciclete destinate persoanelor de vârsta a 3-a, 19 triciclete pentru persoanele cu dizabilități. Mijloacele de locomoție vor fi așezate în cele 54 de stații de închiriere și în cele 11 stații service.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Implementarea se va face utilizând finanțări europene și acest proiect e implementar cu acel proiect de modernizare a liniilor de tramvai, iar toate aceste elemente fac parte din complexul finanțat de către Comisia Europeană.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ