Share

În cadrul unui video interviu acordat Ziarului ”Bună Dimineața Suceava”, Primarul Municipiului Suceava, Ion LUNGU a detaliat investițiile din municipiu, preocuparea sa pentru atragerea fondurilor europene și i-a asigurat pe suceveni că va duce la îndeplinire toate proiectele promise.

Spiritul responsabilității, omenia și grija față de oameni sunt pilonii care-i conturează personalitatea primarului Ion LUNGU.

Rep: Domnule primar, sloganul pe care îl înaintați sucevenilor anul acesta este ”EXPERIENȚĂ ȘI RESPONSABILITATE”. În acest context îmi permit să vă întreb cât de responsabil și experimentat în ale administrației publice este primarul Ion Lungu după 16 ani la conducerea municipiului Suceava?

” Sunt un om curajos, responsabil, sunt un om al deciziilor”

Ion LUNGU: Din punctul meu de vedere sloganul ”EXPERIENȚĂ ȘI RESPONSABILITATE” mă reprezintă! Experiența de 16 ani la conducerea primăriei Suceava și activitatea de consilier local și președinte al Comisiei Economice înainte de a deveni primar m-a ajutat în procesul de dezvoltare a municipiului. Pot afirma cu încredere că în momentul în care am fost ales primar al municipiului Suceava, cunoșteam care erau regulile de gestionare a banului public.

Din a doua zi după ce am îmbrăcat haina de primar al Sucevei, mi-am asumat proiectele pe care le-am promis sucevenilor și m-am ghidat după sloganul ”Atâta timp cât nu furăm nimic, haideți să construim”.

Sunt un om curajos, responsabil, sunt un om al deciziilor! Faptul că am activat și în funcția de consilier local m-a ajutat foarte mult în a înțelege problemele cetățenilor și identificarea soluțiilor. A fost un avantaj, dar și o experiență confirmată, având în vedere că sucevenii m-au votat în ultimii 16 ani.

Citeste si   ASOCIAȚIA „Susține-i pe cei de lângă tine #îs român” inițiată de antreprenorul Emanuel CORDUNEANU ajută zeci de suflete: ”Să nu uităm că trăim în epoca în care BANII, RELAȚIILE și INFLUENȚA guvernează TOTUL”

Rep: Cunoaștem faptul că în campania electorală din 2016 ați promis sucevenilor 20 de proiecte care erau imperios necesare de realizat în municipiul Suceava! Din cele 20, 11 au fost finalizate și la alte 6 se lucrează în momentul de față! Ne puteți menționa care au fost dificultățile pe care le-ați întâmpinat în implementarea proiectelor pe care le-ați derulat?

” Faptul că 11 proiecte din cele 20 promise sucevenilor au fost realizate însemnă un procent de 55%”

I.L: Sunt unul dintre puținii politicieni care a avut curajul să vină cu pliantul din campania electorală din 2016 în fața sucevenilor, acum la sfârșit de mandat. Acel pliant a reprezentat un raport tacit, un angajament asumat și un contract virtual între mine și suceveni.

Faptul că 11 din cele 20 au fost realizate însemnă un procent de 55%, la 6 se lucrează și sperăm să le finalizăm în curând, iar legat de cele trei care nu au fost realizate pot spune că au existat și oarecare piedici.

Suceava are nevoie de fonduri europene, salvarea întregii țări poate veni doar de la accesarea fondurilor europene. În cei 16 ani de când sunt primar, nu am pierdut vreun leu din fondurile europene.

Citeste si   UPDATE GCS: 808 cazuri noi de COVID-19; numărul total de îmbolnăviri - 113.589

Am avut proiecte pe POR, am accesat fonduri elvețiene și îmi doresc să fac același lucru și în mandatul viitor.

O singură piedică am avut în mandatul acesta cu privire la Grădinița din Obcini, unde colegii de la PSD nu au aprobat proiectul în ședința de Consiliu Local și au făcut o întreagă regie la momentul respectiv, dându-ne cartonașe roșii. Această blocare din partea PSD, se contabilizează ca o nerealizare a acestui mandat. Indiferent de sacrificiile care vor exista, voi construi și acea grădiniță, deoarece cartierul Obcini are nevoie ca de aer de o Grădiniță cu Program Prelungit.

Rep: “DESTUL”, spune destul de des contracandidatul dumneavoastră domnul Ioan Cușnir în această campanie electorală! La ce credeți că se referă?

”Probabil că sloganul dumnealui se referă la cei 16 ani pe care îi am eu la conducerea primăriei Suceava”

I.L: Voi fi cât se poate de sincer! Probabil că sloganul dumnealui se referă la cei 16 ani pe care îi am eu la conducerea primăriei Suceava!

Corect, sunt mulți ani, dar mai am unele proiecte pe care doresc să le finalizez, iar pentru acest lucru mai am nevoie de încă un mandat. Este ultimul mandat pentru care candidez la funcția de primar al municipiului Suceava și pot spune cu toată încrederea că dorința de a fi primar nu este suficientă pentru a câștiga!

Citeste si   PRIMĂRIA comunei DRĂGOIEȘTI organizează o LICITAȚIE PUBLICĂ! VEZI detaliile

”Le doresc candidaților mei ”Mult succes” și eu să câștig primăria”

Rep: Acum, spre finalul dialogului de astăzi, vă adresez și o întrebare mai personală: după cei 16 ani la conducerea municipiului Suceava, aveți vreun regret?

” Uneori trebuia să fiu mai ferm și mai dur”

I.L: Am multe regrete pentru că așa este în viață. Îmi pare rău că nu am făcut mai multe sensuri giratorii în Suceava, m-am convins că sunt necesare și mult mai utile. Acum conștientizez că trebuia să scot mai rapid gardurile vii și să pun gazon!

Uneori trebuia să fiu mai ferm și mai dur, dar totuși, tind să cred că m-am implicat cât am putut de mult și întotdeauna am o vorbă ”Mi-am pus mintea cu primăria”.

Rep: Aveți un mesaj pentru suceveni?

I.L: Vreau să îi asigur pe suceveni de tot respectul meu. Știu că suntem în campanie electorală, dar pot spune că nu neglijez absolut deloc activitatea din primărie, iar campania electorală o fac după finalizarea programului.

Avem o mare provocare dragi suceveni! Fac un apel tuturor să fie încrezători în autoritățile locale și școlare pentru reînceperea noului an școlar deoarece acesta este un subiect de actualitate pentru fiecare.

Sunt preocupat de problemele sucevenilor, mă implic, sunt responsabil și îmi doresc să duc la îndeplinire tot ceea ce mi-am propus!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ