Share

Amestecul activităților PUBLICE cu cele PRIVATE a dat rezultate proaste la CIUREA

În iunie 2015, Primăria Ciurea condusă de social-democratul Cătălin Lupu a înființat o societate care să activeze în domeniul panificației. Ce a stat la baza fundamentării acestei decizii este greu de precizat însă piața a demonstrat ulterior lipsa oportunității acestui demers.

În PATIPAN CIUREA SRL, Comuna Ciurea deține 95% din acțiuni

 

 

 

 

 

Obiectul principal de activitate al firmei Primăriei Ciurea este fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.

Majoritatea acționariatului societății este deținut de Primăria Ciurea. Așa cum reiese din imaginea alăturată, 95% deține primăria prin consiliul local Ciurea, iar restul de 5% este deținut de Asociația Cultural Umanitară ”FIII SATELOR”.

Administratorul societății este CRACANĂ ROXANA.

Comuna Ciurea mai este acționară în SERVMOB CIUREA SRL și SERVICII PUBLICE CIUREA SRL. Profilul și eficiența acestor două entități economice le vom supune unei analize separate, realizate pe parcursul materialelor viitoare. 

Pentru a putea formula o concluzie generală referitor la profitabilitatea activităților economice desfășurate de către Primăria Comunei Ciurea sub atenta îndrumare a Primarului social-democrat Cătălin Lupu, merită menționat că :

  • în 2017, SERVMOB CIUREA SRL a înregistrat pierderi de -48.135 RON, iar
  • în 2018, SERVICII PUBLICE CIUREA SRL a înregistrat pierderi de -12.896 RON.

În concluzie, toate firmele înființate de către Primăria Ciurea înregistrează pierderi. Pe cale de consecință se ridică întrebarea firească: cât de eficientă este activitatea Primarului Cătălin LUPU sub administrarea căruia, din bugetul primăriei sunt suportate toate aceste pierderi?

Citeste si   Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a hotărât suspendarea activității mai multor agenți economici

În egală măsură, dacă aceste activități sunt generatoare de pierderi, de ce nu se iau măsuri adecvate?

Cetățenii au sancționat dur adminstrația PSD de la CIUREA 

Rezultatul recentelor alegeri europarlamentare au reprezentat o adevărată lecție pe care administrația primarului Lupu a primit-o din partea cetățenilor comunei Ciurea. PSD-ul a suferit o înfrângere usturătoare, care poate fi explicată doar parțial prin votul anti-sistem acordat de electorat.

Citeste si   Activități în sistem integrat în județul Iași pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV-2

Locuitorii din Ciurea au sancționat bătaia de joc manifestată de Primarul Lupu și Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel POPA.

Votul de blam a fost acordat amândurora, ca exponenți ai aceluiași partid.

Unul dintre exemplele de proastă guvernare locală, ține și de dificultățile cu care se confruntă zilnic cetățenii din Valea Adâncă, Lunca Cetățuii și Ciurea care fac naveta pe traseul CIUREA – IAȘI și retur.

ACCIDENT MORTAL în Iași. Un șofer a murit după ce a fost izbit de un tir care a intrat pe contrasens

Traficul rutier pe segmentul CIUREA – IAȘI a devenit o problemă de viață și de moarte

Lunca Cetățuii și Valea Adâncă au devenit zone de RISC MAXIM, pentru că infrastructura rutieră generează PIERDERI de VIEȚI OMENEȘTI.

Accidentul rutier MORTAL, produs în iulie 2018 pe podul care leagă Valea Adâncă de Iași, în dreptul Tehnopolis a șocat efectiv opinia publică, dar a fost dat uitării între timp deși are implicații extrem de grave.

Citeste si   BULETIN INFORMATIV – 22.09.2020

Nu a fost nici primul și din păcate, în condițiile în care nu se adoptă măsuri urgente de CREȘTERE A SIGURANȚEI TRAFICULUI în zona respectivă, este de presupus că nu va fi nici ultimul.

Lunca Cetățuii și Valea Adâncă zone de RISC MAXIM! Infrastructura rutieră generează PIERDERI de VIEȚI OMENEȘTI

Autoritățile cunosc problema dar pasează responsabilitatea între instituții

“Accidentul din zona CUG, în care o persoană și-a pierdut viața, putea fi evitat. Lărgirea părții carosabile cu încă o bandă este imperios necesară. În acea zonă, șoseaua se îngustează, iar șoferii sunt permanent puși în pericol.

De aceea ar trebui că Primăria să se aplece mai mult asupra acestor probleme și să urgenteze PUG-ul Iașului, lăsând la o parte orice interese imobiliare personale. Siguranța ieșenilor pe străzi cred că ar trebui să fie una dintre principalele preocupări ale edililor și comisiei de circulație din cadrul Primăriei” a precizat Maricel Popa, Preșdintele Consiliului Județean Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ