Share

Miercuri, 11 noiembrie, primarul Mihai Chirica a participat la întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România cu Prim-Ministrul Ludovic Orban.

La evenimentul de la Palatul Victoria a fost prezent și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Discuțiile au vizat în principal stabilirea cotelor din impozitul pe venit care revin autorităților locale prin actul normativ care reglementează finanțele publice locale, Legea nr. 273 / 2006 a finanțelor publice locale (nu prin Legea bugetului de stat), precum și rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 în vederea asigurării sumelor necesare funcționării sistemelor de încălzire centralizate.

Principala temă de discuție a fost păstrarea cotelor de distribuție din impozitul pe venit global către autoritățile locale la nivelul pe care Guvernul l-a aprobat la începutul acestui an. Având în vedere că alegerile parlamentare s-ar putea să pună în imposibilitate votarea până la sfârșitul anului a Legii bugetului de stat, păstrarea acestor cote va fi făcută printr-un proiect de lege care să fie aprobat de Parlament.

A fost un consens între primarii liberali, cât și ceilalți primari din orașele reședință de județ pentru a susține acest proiect de lege. S-a discutat și despre necesitatea susținerii sistemelor centralizate de termoficare.

Suplimentar, în numele Municipiului Iași, am solicitat transferul unor obiective de investiții care au rămas nefinalizate de-a lungul timpului, cum ar fi bazinul de înot, în vederea finalizării prin intermediul fondurilor europene. Din acest motiv am fost prezent și la Ministerul Educației, unde m-am întâlnit cu doamna ministru Monica Anisie. Am primit angajamente ferme de sprijin, motiv pentru care consider că vizita la București a fost un succes, a declarat primarul Mihai Chirica.


Share
Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ