Primarul Mihai Chirica susține public demersurile grupului de inițiativă civică „Împreună pentru autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș”, grup care, la finele săptămânii trecute, a organizat un miting în Piața Unirii, precum și un marș auto din capitala Moldovei până la Târgu Mureș.

De altfel, vineri, 8 septembrie, primarul Mihai Chirica a participat la manifestările organizate de grupul civic în Piața Unirii, unde a ținut un scurt discurs și a semnat listele de adeziuni pentru susținerea proiectului autostrăzii Ungheni – Iași – Târgu Mureș.

„Moldovenii și ardelenii le-au arătat din nou guvernanților de la București cât de mult își doresc o autostradă care să conecteze cele două provincii istorice ale României. Am participat cu tot sufletul la startul Marșului Autostrăzii, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că am vrut eu însumi să trag, din nou, un semnal de alarmă.

Fără această cale rutieră absolut necesară, Moldova, în general, și Iașul, în particular, riscă să fie condamnate la izolare și sărăcie. Felicit organizatorii marșului și repet că voi sprijini, cu toate puterile mele, orice demers care își propune să promoveze acest proiect. Din toate discuțiile pe care le-am purtat recent cu reprezentanții unora dintre cele mai mari firme din țară, precum directorul general al Grupului Renault din România, a reieșit că principalul obstacol în calea marilor investiții în Iași este reprezentat tocmai de lipsa unei infrastructuri adecvate.

A venit vremea să le transmitem celor care conduc România mesajul ferm că nu mai acceptăm această eternă și iresponsabilă tergiversare a unui proiect esențial pentru Moldova și pentru Iași, adică, pentru România!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ