Share

Edilul din Mogoșești-Siret acuzat că abuzat sexual două minore în sediul primăriei candidează pentru un nou mandat. Deși liberalii nu au desemnat niciun candidat în localitatea ieșeană, se pare că Damian Butnariu a ales să folosească în continuare culorile PNL-ului.

Primarul ieșean a fost exclus din cadrul Partidului Național Liberal în luna ianuarie

Deși a fost exclus în luna ianuarie din PNL iată că în precampanie electorală, candidatul independent folosește bennerele specifice liberalilor pentru a-și promova imaginea. Acesta a utilizat aceeași structură, font și chiar și aceleași culori. Conducerea PNL nu a dorit să comenteze această situație declarând că nu este de competența lor să ofere declarații pe acest subiect. Liberalii nu doresc să fie asociați cu un astfel de personaj dar nu este exclus un scenariu în care Damian Butnariu ar fi reprimit în PNL după finalizarea alegerilor.

Citeste si   PSD răspunde acuzațiilor BNR privind implicarea abuzivă a băncii în campania electorală. Scrisoarea lui Marcel Ciolacu către Mugur Isărescu

Întrebată de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” ce părere are despre similitudinile dintre afișele de campanie ale lui Damian Butnariu și cele prezentate de Partidul Național Liberal, senatoarea PNL, Laura-Iuliana Scântei, a declarat:

Legea prevede foarte clar că materialele de campanie nu trebuie să inducă în eroare electoratul cu privire la apartenența politică sau mesajul transmis pentru suprapunerea acestora. Dar dacă există astfel de supapuneri care de exemplu ar afecta mesajele PNL-ului sau ar distorsiona opțiunea de vot a alegătorilor atunci cred că colegii mei din echipa de campanie vor face sesizări. Nu am văzut materialele de campanie ale candidatului independent

Damian Butnariu a fost prima dată ales în funcția de primar în 2004. Este unul dintre cei mai longevivi și influenți primari ieșeni iar implicarea sa în acest dosar a fost un șoc pentru locuitorii comunei.

Citeste si   Candidații PNL din Capitală depun o scrisoarea deschisă la sediul central al PSD. Destinatarul: Marcel Ciolacu

În luna ianuaria numele primarului a apărut într-un dosar de trafic de carne vie. Acesta ar fi plătit unui proxenet din zona Pașcaniului pe nume Adrian Buduroi, suma de 100 de lei pentru a întreține relații sexuale cu două fete minore, victime ale rețelei de trafic de persoane.

Prima dată când numele primarului a fost specificat în acest dosar a fost în anul 2007 când una dintre victime a făcut plângere împotriva lui Adrian Buduroi, proxenetul din Pașcani. Bărbatul ce se ocupa de rețeaua de trafic de persoane a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Citeste si   Ponta, prins că-și face campanie cu calendare ortodoxe. Reacția fermă a Patriarhiei

În acest dosar au fost implicate 12 fete ce au fost grav afectate de experiențele traumatice (privarea de libertate, trafic de persoane, viol) la care au fost supuse în mod repetat de proxenetul, Adrian Buduroi.

Fetele s-au confruntă cu tulburări grave de stres post traumatic, anxietate, depresie, percepție de sine afectată și disociere

Una dintre victimele violate de Damian Butnariu a încercat să se sinucidă în urma experienței traumatice.

Contactat de reporterii ziarului ”Bună Dimineașa Iași candidatul independent, Damian Butnariu, a încheiat apelul înainte să îi putem adresa întrebările. Ulterior, acesta și-a închis telefonul și nu a mai putut fi contactat pentru declarații.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ