Bugetul Primăriei Tg Frumos tocat mărunt de Primarul Ion VĂTĂMANU

Cum îi șade bine unui edil obișnuit să folosească resursele publice după bunul plac, Ion Vătămanu, primarul orașului Tg Frumos a hotărât să pregătească un eveniment dedicat zilei de 8 martie.

Surse din Primăria Tg Frumos au precizat pentru Ziarul Buna Dimineața Iași că la eveniment au participat și angajatele de la firma edilului TAC TAC. Practic, familia Vatamanu ar fi împușcat doi iepuri, așa cum obișnuiește în general. La mijloc nu este nimic ilegal, pentru că, nu-i așa și doamnele respective trăiesc tot în Tg. Frumos!?  Având în vedere că TAC TAC SRL are 135 de angajați …

Ce le-a pregătit primarul angajatelor din primărie, din mediul privat apropiat și din oraș?

“De Ziua Femeii, am pregătit o surpriză pentru reprezentantele sexului frumos. Doamnele şi domnişoarele au fost invitate la spectacolul dedicat special lor, organizat la Casa de Cultura Garabet Ibrăileanu” a declarat primarul Ionel Vătămanu.

Evenimentul a fost organizat de ASOCIATIA PLAIURILE MOLDOVEI și a costat 10.320 RON. Aceste alocări financiare au fost realizate în condițiile în care bugetul consilidat al statului încă nu a fost aprobat.

Credeți că Vătămanu s-a mulțumit cu atât?

Tot pe banii primăriei, Vătămanu a mai comandat drept cadou un pachet de mărțișor care a cuprins: Kalanchoe în ghiveci (diverse culori), Praline din ciocolată cu lapte și neagră cu alune de pădure Sweet Joy-62g.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

Pachetul a mai cuprins și o cremă regeneratoare pentru mâini cu ulei de argan/măsline Delia Cosmetics-75ml și un coșuleț din bambus.

Frumos ambalat într-o folie profesională cu șnur de mărțișor. Nu putea lipsi un trandafir criogenat și licheni moos iceland stabilizati, în bol de sticlă (10 cm) cu durată de viață de până la 25 ani.

Generos din fire când vine vorba de banii primăriei, Vătămanu a mai adăugat și o eșarfă din voal.

Totul a costat încă 13.521 RON. Toată afacerea a costat aproape 24.000 RON.

Și dacă tot discutăm despre bugetul statului, iată că licitația a fost câștigată de o firmă a căror asociați datorează peste 250.000 RON statului român.

Licitația a fost câștigată de MERCURIUS DESIGN SRL a căror administratori sunt MIRON SIMONA – CODRUȚA – GEORGIANA și MIRON RĂZVAN – DORIN.

Cei doi dețin împreună și NEXUS DESIGN SRL unde înregistrează pierderi de peste 400.000 RON și datorii la bugetul de stat de 260.000 RON.

Desi este CONDAMNAT DEFINITIV patronul TAC-TAC, Ion VATAMANU nu poate fi scos din Primaria Tg. Frumos

Deși a fost condamnat definitiv de o instanță de judecată la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, primarul Ionel Vatamanu nu poate fi înlăturat de la conducerea Primăriei orașului Tg Frumos.

Citeste si   Liga Studenților din IAȘI face Apel către Guvern

Acoperind o ilegalitate cu o alta și mai mare, secretarul primăriei refuză să semneze documentul prin care primarul își va pierde mandatul. Doamna Felicia SPULBER își joacă astfel propria libertate.

Marian ȘERBESCU, Prefectul județului Iași spune că s-a făcut deja o plangere penală pe numele Feliciei SPULBER și că organele de anchetă au deschis dosar penal pe numele secretarei Felicia Spulber pentru abuz in serviciu.

Principalul răspunzător: Secretarul primariei din Targu Frumos, Felicia Spulber

Spulber, de fapt garantul legalității în Primăria Tg Frumos a ajuns să încalce legea doar pentru a-și proteja șeful.

Femeia a refuzat efectiv să respecte legalitatea și să emită referatul constatator. Pe baza acestui referat, Prefectura poate emite ordinul de încetare a mandatului edilului.

“Secretarul primăriei din Târgu Frumos a fost chemat în Comisia de Disciplină de la nivelul Perefecturii pentru a explica de ce refuză să ducă la îndeplinire solicitarea. Nu a explicat clar de ce s-a ajuns aici, astfel încât am înaintat către Inspectoratul de Poliție Județean o sesizare. Am primit o înștiințare ca s-a facut dosar penal in acest caz pentru abuz in serviciu impotriva secretarului. Comisia de Disciplina nu poate lua masuri cat timp este in lucru o cercetare penala”, a precizat prefectul Marian Șerbescu.

Primarul Ionel Vatamanu a suferit o condamnare definitivă la Curtea de Apel pentru savârsirea infracțiunii de conflict de interese în formă continuată.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

Din punct de vedere legal, Primarul Vătămanu ar fi trebuit să-și piardă mandatul de drept, asa cum prevede legea, chiar dacă sentința în cazul său nu este cu executare.

Magistratii i-au dat lui Vătămanu și un termen de încercare de trei ani.

Vătămanu, jupânul orașului Tg Frumos

Pe lângă calitatea de Primar, Vătămanu mai este cunoscut și pentru activitatea din mediul privat. Practic Vătămanu a suferit condamnarea tocmai pentru un conflict de interese produs între cele două preocupări ale sale. Din funcția de primar și-a atribuit un spațiu pentru firmă.

Vatamanu este omul din spatele firmei TAC-TAC din Tg Frumos care are ca principal obiect de activitate producția de pâine.

Întrebarea care se ridică este în ce măsură afacerile lui Vatamanu sunt curate în condițiile în care acesta demonstrează un dispreț fățiș față de respectarea legii în fruntea Primăriei Tg Frumos?

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Cum se face că ați scris doar de rău despre domnul Vatamanu? Dar că a refăcut explanada din Tg Frumos, de ce nu ați mai scris? Că s-a pus asfalt, de ce nu ați mai scris? A pus și trotuare, nici asta nu ați scris… A organizat și evenimente pentru locatarii din Tg Frumos. Dacă ar fi să facem o comparație, ce a făcut domnul Vatamanu și ce a făcut domnul Tătaru? Vă spun eu, domnul Tătaru nu a făcut nimic, în ultimul an de candidatura încerca să facă și el ceva. Nu cred că există om în Tg Frumos care să se plângă de acest primar, poate cei de etnie rromă, că nu au mai putut să fure legal.

  2. șanse egale pentru toți ați auzit ?

    ce era dacă și bunicul. era primar și îmi facilita familia de beneficiile primăriei și luam cu japca spațiile din Târgu Frumos și îmi construiam clădiri și afaceri ?
    Respectă legea. Dacă a făcut ceva a facut că e datoria lui să facă, plus că e praf in ochi pentru oameni că a făcut, că a dress să nu ii scoată nimeni ochii. Românii sunt proști, din cauza celor ca primarul restul cetățenilor nu vor putea să își deschidă afaceri locale concurente. Acum oricine poate accesa fonduri să își deschidă fabrică de pâine, dar nu poate fin cauză că Vatamanul a monopolizat piața. Astea sunt jigodii. Ăia din Targu Frumoss nu au nici educație să înțeleagă lucrurile astea.

  3. Ar fi bine ca Domnul Primar și ceilalți deputați din primărie sa își tina cuvântul de onoare și sa elibereze titlurile de proprietate oamenilor care au pământ din moși strămoși. Nu sa păcălească lumea cu un buchet de flori de 8 martie , iar când treci pragul primăriei sa se uite cu nasul pe sus la tine și sa te amâne încă o săptămână din cauza lipsei de timp ( cu toate ca au trecut 3 ,4 ani de la depunerea dosarului). Adevărat este ca a făcut multe pentru orașul nostru și își da interesul. Cu toate acestea, exista și scopuri ascunse pe care noi nu le cunoaștem! 😉

LĂSAȚI UN MESAJ