Vlad Plahotniuc a făcut primul anunţ public după ce a fugit din țară

Vlad Plahotniuc spune că PDM va face opoziţie puternică. Acesta are planuri pentru revenirea la putere. Între timp, vrea să-şi “securizeze familia”, pentru că adversarii săi au vrut să-l răpească.

El a declarat motivul pentru care a plecat din Republica Moldova: „Copiii mei sunt speriați, familia mea este speriată și nu se simte în siguranță nicăieri.

Liderul politic a adăugat în mesaj că are nevoie de o pauză pentru a lucra la mai multe planuri, cel mai important fiind acela de a “readuce stabilitatea în Moldova şi liniştea de care cetăţenii au nevoie”

„Moldovenii trebuie conduși din interiorul țării, nu din afara ei, Moldova trebuie să rămână liberă și independentă, nu să devină anexa unei alte țări sau teritoriul, pe care vreun stat își face jocurile și ne umilește cetățenii”, scrie preşedintele PD.

Criza din Republica Moldova a luat sfârşit în timpul weekendului, după o săptămână de când Partidul Democrat a refuzat să recunoască formarea unui nou Cabinet, votat de Parlament, al proeuropenilor din Blocul ACUM şi al socialiştilor preşedintelui Igor Dodon.

Citând surse anonime, postul TV8 a relatat că Plahotniuc ar fi fugit vineri cu mașina prin regiunea transnistreană la Odesa, de unde ar fi zburat cu un avion privat în Turcia, de teama unor procese în justiție care i-au fost promise de prim-ministra Maia Sandu și ministrul de interne, Andrei Năstase.

Năstase a declarat că vicepremierul rus Dmitri Kozak, care a jucat un rol în medierea formării noii majorități parlamentare PSRM – ACUM, l-a informat despre intenția autorităților ruse de a-l anunța în căutare internațională pe Plahotniuc, căruia rușii i-au deschis câteva dosare penale în ultimii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ