Share

Criza ”Mihai Chirica în PNL” –un film politic care nu s-a terminat

Cine credea că după venirea lui Mihai Chirica în PNL Iași și după câștigarea Primăriei de către PNL, în această organizație lucrurile se vor liniști, înseamnă că nu a evaluat exact  ambițiile mari ale lui Mihai Chirica, Primarul reales al Iașului și ale lui Costel Alexe, proaspătul Președinte al Consiliului Județean Iași.

La Iași, se știe că PNL nu a reușit să obțină majoritatea necesară în Consiliul Local, iar consilierii USR-PLUS nu au de gând să susțină necondiționat proiectele lui Mihai Chirica, fiindcă întreaga campanie a USR-PLUS pentru locale era centrată pe criticarea administrației Chirica, mai ales după cooptarea deputatului Marius Bodea, cel care a părăsit PNL, după ce Mihai Chirica a fost nominalizat candidat la fotoliul de primar.

Citeste si   Valabilitatea voucherelor de vacanță, prelungită de Executiv. Află până când vor fi valabile acestea

PNL a obținut 11 mandate de consilier local (10 prin vot direct și unul la redistribuire), USR-PLUS a obținut 9 mandate de consilieri locali , PSD a obținut 5 mandate și PMP 2 mandate (unul prin vot și altul la redistribuire).

Așadar, USR –PLUS și PMP au același număr de consilieri cu PNL, iar PSD, cu numărul infim de consilieri nu poate decât să se dea ”după cum bate vântul”. Se pare că mai toți consilierii locali ai PSD ar putea fi atrași de mihai Chirica, dar până la proba contrarie, lui Chirica nu i-ar fi stricat să aibă doi viceprimari, în persoanele lui Daniel Juravle și Florin Briaur.

Citeste si   Fost ministru al Educației, condamnat le 3 ani și 2 luni de închisoare. Ce infracțiuni a comis Cristian Adomniţei

Competiția Costel Alexe-Mihai Chirica-faza pe Consiliul Local

Așadar, Mihai Chirica ar fi dorit să fie sigur de voturile PMP prin atragerea consilierului local Florin Briaur de la PMP. Tot Chirica a numit un al doilea viceprimar pe Daniel Juravle.

Se pare că prezența lui Florin Briaur ca viceprimar nu îl satisface pe Costel Alexe, pentru că Mihai Chirica ar avea o influență majoră în viitorul Consiliu Local, mai ales că Daniel Juravle, sprijinit politic în 2016 de PNL când a dorit să devină consilier județean, cu voia lui Costel Alexe a fost cel mai aprig susținător al lui Mihai Chirica atunci când acesta a dat semnale că vrea să intre în PNL, după ce din 2018 se juca de-a primarul independent, în urma excluderii din PSD, după conflictul deschis avut cu Liviu Dragnea fostul lider PSD.

Citeste si   Virgil Popescu: Trebuie să ne digitalizăm, altfel nu vom avea capacitatea administrativă să putem atrage, să evaluăm proiecte şi să le putem da drumul

Așadar, Mihai Chirca ar avea doi viceprimari fideli, iar Costel Alexe, liderul Filialei PNL Iași și noul șef al județului ar rămâne descoperit la Primărie, unde nu a reușit să-și impună un favorit.

Este tot mai credibilă ideea că Gabriel Harabagiu, rămas în afara listelor pentru alegerile locale și parlamentare va fi administratorul public al Iașului, ceea ce înseamnă un noi avantaj pentru Mihai Chirica, în fața lui Costel Alexe.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ