Share

Primii cursanți care au urmat programul de formare „Competențe Antreprenoriale” din cadrul proiectului „SMARTER – Susținerea Mediului Antreprenorial din România prin Tactici Economice Regionale” au finalizat deja instruirea, însă înscrierile sunt deschise în continuare pentru cei interesați să învețe cum să-și dezvolte o afacere.

Pe 13 mai, primii 56 din totalul de 384 de cursanți ce vor fi instruiți în cadrul proiectului au susținut și promovat cu succes examenul autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, obținând astfel un certificat de „Competențe Antreprenoriale”. Astfel, ei vor intra în etapa a doua a proiectului, care presupune faptul că au devenit eligibili să își depună planurile de afaceri, pe care le-au dezvoltat cu sprijinul formatorilor, într-o competiție de a obține o finanțare nerambursabilă de 156.000 de lei, peste 33.000 de euro la cursul actual, pentru a-și dezvolta propriile idei în afaceri sustenabile.

Citeste si   Monica Anisie, dezarmată în fața criticilor: Nu mai înțeleg nimic din ce se întâmplă în jurul meu, orice aș face nu e bine!

Proiectul derulat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași are valoarea totală eligibilă de 11.123.069 lei, din care 11.047.248 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. În cadrul programului, cursurile au o durată de 40 ore și se desfășoară fie în cursul unei săptămâni, fie în timpul a două weekend-uri consecutive, cursanții având asigurate pe toata perioada de derulare a instruirii masa, cazarea, cât și transportul din localitatea de reședință până în Iași. Pentru a deveni cursant SMARTER și a avea șansa de a aplica pentru finanțarea nerambursabilă de 156.000 lei vă invităm să vă înscrieți utilizând platforma disponibila pe site-ul proiectului, www.smarter.tuiasi.ro.

Citeste si   Neamț: Incendiu pornit de la o candelă! Mai multe persoane au ajuns la spital

Proiectul SMARTER, implementat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, va fi finalizat în 15 ianuarie 2021, este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul tematic 8 – Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor, Prioritatea de investiții 8.iii – Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7 – Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Citeste si   PSD cere DEMITEREA Ministrului Mediului Costel ALEXE

Informațiile la zi privind progresul proiectului pot fi consultate pe site-ul proiectului www.smarter.tuiasi.ro. Pentru informații suplimentare despre derularea proiectului vă rugăm să contactați Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial la tel./fax 0232 230 491 sau tel.0722226321, e-mail idulgheriu@tex.tuiasi.ro.

Persoană de contact dr. ing. Ionuț Dulgheriu – manager de proiect.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ